METEO 23 octombrie 2013

Prognoza meteo pe trei zile: Temperaturi de început de vară

de Covasna Media | 823 vizualizări

Toamna ne surprinde în următoarele zile, iar vremea deveni foarte caldă pentru această perioadă, temperaturile fiind cu până la 10 grade mai mari decât ar fi normal.

Miercuri, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice. Meteorologii prognozează maxime care se vor încadra în general între 15, 16 grade pe litoral şi 25, 26 grade în Dealurile de vest, unde vorbim aşadar despre maxime chiar şi cu aproape 10 grade peste mediile climatologice. Vremea va fi şi frumoasă ca aspect, cu cerul variabil. Doar în orele dimineţii, pe arii restrânse, în special în zonele depresionare din centrul ţării, va fi ceaţă asociată cu nori joşi. Vântul suflă mai agitat la munte şi sudul Banatului.

Şi joi ne bucurăm de vremea caldă din ultimă decadă a lunii octombrie, mai cu seamă din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, dar valori semnificativ mai mari decât regimul termic normal vor fi şi în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime pleacă de la 13,14 grade pe litoral şi ajung la 22, 24 grade chiar în vestul şi în centrul ţării. Norii se adună doar din când în când pe cer, iar în sud şi în est, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă, asociată cu nori joşi şi posibil burniţă.

Vineri, vremea caldă încă pentru data din calendar în regiunile vestice, dar şi la deal şi la munte în timp ce în celelalte regiuni maximele sunt apropiate de cele normale. După-amiaza vine aşadar cu valori de la 13 grade pe litoral şi 23 grade în Dealurile de vest şi în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, cu excepţia zonelor joase din est, sud şi centru, unde norii joşi dau vremii un aspect mohorât, mai ales în prima parte a zilei şi local sunt însoţiţi de ceaţă. Vor fi şi condiţii de burniţă sau ploaie slabă.

În prima zi a weekendului temperaturile sunt apropiate de cele normale în ultima săptămână a lunii octombrie în cea mai mare parte a ţării, dar este încă mai cald decât ar trebui în vestul ţării, dar şi la deal şi la munte. În zonele joase din regiunile centrale, sudice şi estice norii joşi acoperă cerul o bună parte a zilei şi mai ales dimineaţă va fi ceaţă, izolat asociată cu ploaie slabă şi burniţă. Maximele sunt cuprinse între 10, 12 grade în zonele cu ceaţă şi 22, 24 grade în vest.

Ultima zi a săptămânii, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile sunt mai mari decât normalele perioadei, în timp ce în restul ţării regimul termic a apropiat de cel normal. În zonelele joase din centru, est şi sud ceaţa rămâne fenomenul meteorologic principal, fără să lipsească norii joşi şi izolat burniţă sau ploaia slabă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.