ACTUALITATE 18 octombrie 2015

Cazul lui Vass Zoltán se complică

de Mirela Cara Dragu | 910 vizualizări

În povestea omului fără adăpost de pe malul Oltului, care trăia în compania câinilor Husky, au apărut detalii noi care necesită investigații

Situația lui Vass Zoltán, pe care am prezentat-o într-un articol publicat săptămâna trecută în „Observatorul de Covasna”, a impresionat un număr mare de cititori. Fiecare dintre aceștia a venit cu o propunere sau o ofertă de ajutor pentru omul care risca să își piardă viața din cauza frigului pe care trebuia să îl îndure pe timpul nopții în adăpostul improvizat în care locuia de câteva luni, alături de câinii Husky pe malul Oltului. Tuturor acestora li se cuvin mulțumiri pentru reacție și pentru dorința de implicare. Mulțumiri concrete le adresăm următoarelor persoane care au contribuit financiar sau material la îmbunătățirea situației lui Vass: Bakk Vitalis Kinga, Szikszay Pal Viktor, Bandi Eva (Tg. Secuiesc), Forro Csilla și Tiberiu Andrei Poștoacă.

Între timp, în povestea omului fără adăpost din Sfântu Gheorghe au intervenit mai multe detalii care nu puteau fi intuite într-o primă fază și care necesită un timp de investigații pentru a desprinde o concluzie clară asupra situației lui Vass și pentru a găsi cea mai bună cale de a-l ajuta pe termen lung.

Tot ceea ce a reușit echipa „Observatorul de Covasna” să facă pentru Vass până în acest moment a fost plasarea acestuia într-un adăpost cu toate condițiile necesare unui trai decent, beneficiind de sprijinul unor oameni inimoși. Adăpostul este oferit temporar până când se va găsi o soluție concretă la rezolvarea cazului Vass, însă demersurile trebuie accelerate.

De asemenea, este foarte important de menționat că toți câinii Husky sunt feriți de pericole în acest moment. Unii dintre ei au fost adoptați de mai mulți iubitori de animale prin intermediul Asociației de protecție a animalelor „Székely KutyaKlub” din Târgu Secuiesc, ceilalți fiind plasați la rândul lor într-un loc sigur și tratați corespunzător. Cele patru persoane care au adoptat patru pui au făcut și o donație de câte 100 de lei pentru fiecare pui, bani care i-au fost dați domnului Vass.

De îndată ce vom completa puzzle-ul impresionantei povești a lui Vass Zoltán vom reveni cu informații, precum și cu o listă actualizată a donatorilor care au venit în sprijinul bătrânului fără adăpost.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.