POLITICA 21 iulie 2013

Demonstraţie pentru “ţinutul secuiesc” şi autonomie, în mai multe localităţi din judeţ

de Agerpres | 938 vizualizări

Câteva sute de persoane de etnie maghiară au participat sâmbătă seară la o demonstraţie în municipiul Sfântu Gheorghe prin care au dorit să-şi manifeste public dezacordul faţă de orice fel de proiect de regionalizare ce ar putea separa judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, dar şi pentru a-şi exprima susţinerea pentru autonomia teritorială a celor trei judeţe.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, de unde au plecat încolonaţi într-un marş prin centrul municipiului, iar în final s-au oprit la monumentul martirilor Revoluţiei de la 1848 din parcul Elisabeta, unde au dat citire unei petiţii prin care au arătat că nu sunt de acord cu planurile de reorganizare administrativă ce ar putea diviza “ţinutul secuiesc”, că vor federalizare şi autonomie şi că vor utiliza toate mijloacele democratice posibile pentru a atinge aceste deziderate, dar dacă va fi nevoie vor recurge şi la nesupunere civică.

Manifestanţii au purtat steaguri secuieşti, în culorile albastru-auriu, steagul Ungariei, panouri pe care scria cuvintele “Autonomie” şi “Ţinutul Secuiesc”. Manifestaţia a fost organizată Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), iar printre manifestanţi s-a numărat şi preşedintele acestei formaţiuni, Toro T. Tibor.

Potrivit liderului PPMT Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, la manifestaţie au participat circa o mie de oameni, iar acţiuni similare, dar de mai mică amploare, au avut loc şi în alte 21 de localităţi din judeţul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.