STIREA ZILEI 7 aprilie 2022

Zilele Sfântu Gheorghe: aproape 80 de artiști, în cel mai mare concert al formațiilor locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 2688 vizualizări

Scena principală va fi dedicată unui spectacol de trei ore, marca „Made in Sepsi” 

A doua zi de concerte de la Scena Principală a Zilelor Sfântu Gheorghe, adică joi, 28 aprilie, va fi dedicată artiștilor locali și producției marca „Made in Sepsi”. Sunt 76 de artiști locali, respectiv 11 formații din oraș care sunt parte din acest proiect inedit, anunță organizatorii. 

Astfel, joi, 28 aprilie, de la ora 20:00, pe Scena Principală vor urca 11 formaţii locale care au în total 76 de muzicieni. Programul de trei ore va fi alcătuit din stiluri diferite, de la etno-pop la jazz şi gospel, sau de la blues la rock. 

Cele 11 formaţii care vor cânta în cadrul Made in Sepsi sunt: White Betty, Szabadon Eladom, Parallel Lives, Evilági, Moni Acoustique, Snaps & Voces & Slang Gospel Band, Szalonspicc şi formaţiile de tineret Álljunk meg!, Silent Stories, Taking Back July şi House of Pioneers.

Evenimentul este un tribut adresat artiștilor care au avut mult de suferit din cauza pandemiei, au spus coordonatorii Kolumbán Zenge și Dancs Zsolt, care au punctat și că va fi totodată un cadou special pentru public, pentru că este cunoscut faptul că Sfântu Gheorghe are mulți muzicieni talentați și renumiți, membri în formații celebre din țară și străinătate. 

Avem valori de care suntem mândri şi dorim să arătăm asta şi publicului larg”, a declarat Dancs Zsolt miercuri, la o conferință de presă. 

Coordonatorii evenimentului spun că Made in Sepsi este o provocare şi din punct de vedere tehnic, pentru că de obicei pe Scena Principală cântă maximum trei formații pe zi, nicidecum 11, cum va fi în acest caz. Un spectacol de asemenea anvergură nu s-a mai întâmplat niciodată la Zilele Sfântu Gheorghe. 

Made in Sepsi se va încheia cu un moment muzical în care toţi cei 76 de artiști vor cânta aceeași melodie. 

Pregătirile pentru acest eveniment au început în 14 februarie, iar ulterior au fost lansate apeluri de înscriere către formațiile locale, încheiate în 25 martie. S-au înregistrat în total 19 trupe, dar șase au fost respinse pentru că nu îndeplineau condițiile principale, adică să fie din Sfântu Gheorghe și să aibă melodii proprii. Pe lângă acestea, două s-au retras între timp. 

Tot o premieră este și faptul că anul acesta, la Scena Principală vor fi organizate cinci zile de concerte, în perioada 27 aprilie – 1 mai. Dacă la edițiile anterioare, această locație era vizată de evenimente doar la finalul săptămânii, acum organizatorii vor deschide programul de miercuri. 

Printre artiștii cei mai renumiți care vor urca pe scena din Piața Centrală se numără Cargo și Delia. 

Ediția cu numărul 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe are loc în perioada 23 aprilie – 1 mai. Deschiderea Săptămânii Culturale o va face Budapest Gypsy Symphony Orchestra, în 23 aprilie, la Sepsi Arena, cu două spectacole, de la 16:00 și de la 19:00.

Sursa foto: Kristo-Gothard Hunor. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.