STIREA ZILEI 31 august 2017

Un covăsnean va conduce și antrena un club de gimnastică în Dubai

de Iulia Drăghici - Taraș | 1152 vizualizări

Antrenorul Liviu Botoș pleacă din nou în Dubai, după un an de stat la Sfântu Gheorghe; din septembrie preia funcția de conducere la un club de gimnastică pretențios

Revenit la Sfântu Gheorghe după aproape doi ani de antrenorat în Dubai, antrenorul de gimnastică Liviu Botoș se pregătește din nou de plecare, tot în Dubai, dar la alt club sportiv și cu o funcție mai înaltă. Covăsneanul va fi de la începutul lunii septembrie membru de bază în conducerea Dubai Gulf Gymnastics Club.

După doi ani petrecuți ca antrenor de gimnastică la Dubai Elite Gymnastics Academy, antrenorul covăsnean Liviu Botoș s-a întors acasă, la Sfântu Gheorghe. Doar un an a reușit să resimtă liniștea județului Covasna, pentru că între timp a fost din nou asaltat de oferte din partea cluburilor de gimnastică din toată lumea, din Elveția, până în Las Vegas.

S-a oprit asupra ofertei care îi aduce cea mai mare creștere din carieră, respectiv la Dubai Gulf Gymnastics, cel mai mare competitor al fostului club unde a activat antrenorul covăsnean, care i-a promis acestuia mână liberă asupra întregului club, oferindu-i funcția de conducere.

La începutul lunii septembrie, Liviu Botoș va zbura din nou în zona Golfului Persic, unde își va prelua noile responsabilități, atât ca antrenor, cât și ca șef al unui club pretențios de gimnastică, având în subordine cinci antrenori (trei ruși, un uzbek și un tunisian), alături de care se va ocupa de cei peste 300 de copii legitimați ca gimnaști.

„Discuțiile au durat vreo câteva luni. M-am gândit, am analizat și celelalte oferte și am decis să fac pasul acesta în perioada următoare”, a declarat antrenorul Liviu Botoș pentru „Observatorul de Covasna”.

Prin intermediul unui comunicat de presă, acesta a detaliat: „M-am hotărât cu greu să mă întorc la antrenorat în Dubai, în ciuda perioadei foarte bune avute acolo. Principalul motiv a fost faptul că în momentul în care am primit oferta eram deja în negocieri cu un alt club, din Elveția, care ar fi dorit să mă aibă în echipa lor. Ca să fie decizia și mai grea, am mai primit încă o ofertă din partea unei academii de gimnastică din Statele Unite, mai exact din Las Vegas. Deși mi-ar fi plăcut Elveția, fiind mai aproape de casă și cu o climă mai prietenoasă decât deșertul Golfului Persic, am optat, într-un final, pentru a antrena din nou în Dubai, aceștia din urmă oferindu-mi tot ce mi-aș fi putut dori în acest moment al carierei mele. Faptul că mi s-a oferit conducerea tehnică a Dubai Gulf Gymnastics Club, mi s-a acordat încredere totală și mână liberă pentru a organiza totul după propria mea viziune a fost punctul hotărâtor în decizia de a antrena din nou în Dubai. De asemenea, a contat și faptul că voi avea în subordine încă șase antrenori foarte buni, pe care i-am întâlnit la competițiile internaționale la care am participat în anii trecuți. Cunosc de asemenea nivelul gimnasticii din Dubai, pretențiile acționariatului clubului, propria-mi valoare, iar rezultatele obținute până în prezent mă fac să am convingerea fermă că îmi voi îndeplini obiectivele”, a transmis antrenorul.

Obiectivele pentru Dubai

Potrivit lui Liviu Botoș, cluburile de gimnastică din Dubai investesc pentru înalta performanță, acesta fiind și obiectivul pe care îl are acum covăsneanul.

„În Dubai este acum o generație de nivel mai scăzut decât în România. Obiectivul lor principal de ani de zile este să facă pasul către înalta performanță. Pe acest obiectiv o să batem și noi moneda în perioada următoare, adică să facem un salt către gimnastica de înaltă performanță. Financiar ei stau bine, copii sunt, talente sunt, dar au nevoie de antrenori alături de care să meargă spre pasul următor”, ne-a explicat acesta.

Cui rămâne gimnastica din Sfântu Gheorghe?

În ultimul an, petrecut chiar la Sfântu Gheorghe, Liviu Botoș nu a stat pe tușă. În cadrul propriului său club de gimnastică, acesta a preluat o grupă de copii și a început treaba alături de ei. Antrenorul recunoaște că îi este greu să plece din nou, însă noile posibilități, financiare pe de o parte, și de avansare în carieră – pe de alta, au fost înțelese până și de părinții care i-au lăsat în ultimul timp copiii pe mână.

Întrebat ce se va întâmpla cu gimnastica din Sfântu Gheorghe, antrenorul internațional ne-a precizat că e greu de spus, dat fiind faptul că mai toți antrenorii recunoscuți deja au ieșit la pensie. Acesta ne-a asigurat, totuși, că va reveni pe pământurile natale, plecarea în Dubai nefiind definitivă.

„Chiar nu știu ce se va întâmpla cu gimnastica din Sfântu Gheorghe în perioada următoare. Cu părinții copiilor am vorbit înainte să iau această decizie și au înțeles că e altceva acolo, alt nivel și alt venit. Îmi pare rău să las Sfântu Gheorghe, mai ales pentru că nu mai are cine să continue. Să vedem în viitor ce va fi. Eu nu plec cu ideea de a rămâne definitiv în Dubai. Mie îmi place România și Sfântu Gheorghe, așa că vom vedea. (...) Talente sunt, copii sunt, dorință este, dar este necesară instruirea zilnică. Așa cum sunt copiii pasionați și antrenorul trebuie să fie la fel de pasionat, pentru că altfel nu merge treaba. Am văzut că părinții vor să depună efort, copii talentați sunt, dar mai e nevoie de antrenori și de condiții mult mai bune”, ne-a spus Liviu Botoș.

Despre gimnastica românească: „După rău trebuie să vină și bine”

Cât despre gimnastica românească, Liviu Botoș se arată optimist după ultimele rezultate ale sportivilor români. „Sperăm să ducă gimnastica românească tot mai sus, de fapt acolo unde i-a fost locul. Trăim cu speranța asta. Într-adevăr, e un regres în ultimii ani, dar e numai bine pentru că de jos se poate evolua. După ploaie vine iar soarele. După rău trebuie să vină și bine”, a concluzionat antrenorul din Sfântu Gheorghe, Liviu Botoș.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.