STIREA ZILEI 11 iunie 2012

Rezultate oficiale BEJ: Antal Arpad (UDMR) a câştigat Primăria Sfântu Gheorghe cu aproape 80% din voturi

de Agerpres | 615 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a câştigat cel de-al doilea mandat cu aproape 80% din totalul voturilor valabil exprimate la scrutinul de duminică.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, Antal Arpad, candidat al UDMR, a obţinut 19.442 de voturi dintr-un total de 24.606. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul USL, Mădălin Guruianu (PNL), care a obţinut 2.659 voturi, adică aproape 11% din total, iar pe locul al treilea candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM), Balint Jozsef, cu 1.374 voturi (5,6%). Ceilalţi doi candidaţi înscrişi în cursa pentru Primăria Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ (Alianţa Civică pentru Comunitate - PDL-Partida Romilor) şi Vasile Voiculescu (PRM) au obţinut 803, respectiv 726 de voturi.

În urma alegerilor de duminică, UDMR a obţinut majoritatea în Consiliul local, dominat în ultimii patru ani de PCM. Lista de consilieri a UDMR a fost votată de 14.731 persoane, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a întrunit 2.530 de voturi, PSD - 1.874, PNL - 1.633, iar PCM - 1.388. În consecinţă, UDMR va avea 14 mandate şi majoritate absolută în viitorul Consiliu local, PPMT, PSD şi PNL câte două mandate fiecare, iar PCM un mandat, a precizat preşedintele BEJ Covasna, Nicolae Orăşteanu.

În municipiul Sfântu Gheorghe prezenţa la vot a fost de peste 46%, cu aproape 14 procente mai mare decât la primul tur de scutin desfăşurat în urmă cu patru ani.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.