STIREA ZILEI 20 iulie 2022

Cursuri de natație, tenis de masă și tenis de câmp pentru copiii din județul Covasna, prin Proiectul „Hercules”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1429 vizualizări

Proiectul „Hercules” al Ministerului Sportului, destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline, se va desfășura vara aceasta și în județul Covasna. Aici, copiii vor putea lua parte la ore de natație, tenis de masă sau tenis de câmp. 

Potrivit Direcției Județene de Sport (DJS) Covasna, cursurile de natație vor avea loc luni - vineri, între orele 17:00 – 18:00, la Baza de înot „Roman Vilmos” de la Sepsi Rekreativ. 

Copiii interesați să învețe tenis de masă vor avea cursuri de luni până vineri, între orele 10:00 – 12:00, la Sala Topspin tenis de masă Sfântu Gheorghe. 

Iar orele de tenis de câmp sunt programate tot de luni până vineri, între 9:00 – 11:00, la Baza sportivă Sepsi Rekreativ.

Pentru înscrieri persoana de contact este Buceleanu Brigitta (inspector sport DJS Covasna), 0267351640 sau email: djs.covasna@sport.gov.ro

Proiectul „Hercules”, un demers organizat în premieră la nivel național de Ministerul Sportului, se va desfășura în perioada 25 iulie – 19 august. 

Scopul demersului este ca elevii înscriși să petreacă activ o săptămână de neuitat, în care distracția să se îmbine cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive. 

Sunt implicate 32 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

Ideea acestui proiect nu este nouă, am gândit-o încă de la începutul mandatului meu, ca obiectiv major, și mă bucur că ea prinde contur într-un moment în care toată România, de la simpli cetățeni, la guvernanți, este deschisă către sport. Recentele performanțe mondiale care ne-au unit într-o bucurie fără margini au creat emulația perfectă pentru a da startul unui program pe care mi-l doresc de lungă durată. Mișcarea, viața activă și sănătoasă, sportul practicat la nivelul copiilor și juniorilor sunt soluția pentru o Românie sănătoasă, puternică și performantă. Fiecare copil poate fi un mic Hercules! Haideți la sport!”, a transmis ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției Observatorul de Covasna. 

Aceeași sursă notează și că „bugetul alocat anual structurilor subordonate pentru Proiectul „HERCULES” va asigura structurilor sportive de pe raza județului / Municipiului București cadrul optim pentru organizarea de cursuri de inițiere în sport pentru copii cu vârstele cuprinse între 6 și 14 ani, pe durata tuturor vacanțelor școlare”. 

Mai multe detalii, pe http://www.proiectulhercules.ro/

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.