STIREA ZILEI 16 iunie 2014

Arată-ți mândria! Fă poze cu ia!

de Covasna Media | 1738 vizualizări

grafica ziua iei rosu negru

Instituţia Prefectului și Observatorul de Covasna lansează un concurs cu ocazia Zilei Universale a Iei – 24 iunie

Tradițională, dar mereu la modă, ia reprezintă pentru femeile de toate vârstele un obiect vestimentar „must have” în garderobă. Unii le poartă doar la ocazii speciale, alții sunt mândri să poarte ie în viața de zi cu zi, la școală sau la muncă. Ei bine, ia va fi sărbătorită anul acesta printr-un eveniment special în județul nostru, unde Instituția Prefectului și Observatorul de Covasna vă invită la concurs. Tot ce trebuie să faceți este să vă fotografiați într-o ie, să postați poza pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului și să vă mobilizați prietenii și cunoștințele pentru a obține cât mai multe like-uri.

„Pe data de 24 iunie este ziua de Sânziene și este Ziua Universală a Iei, iar noi ne-am mobilizat, angajații vor fi îmbrăcați în ie, iar în parteneriat cu Observatorul de Covasna organizăm și un concurs de fotografii. Invităm cetățenii să se îmbrace în ie, să încarce pozele pe pagina de Facebook a Prefecturii  (www.facebook.com/prefecturacovasna), iar poza care va avea cele mai multe aprecieri / like-uri, va câștiga. Premiul este un sejur la Hotel Clermont în Covasna” – a declarat prefectul Marius Popica, adăugând că instituția pe care o conduce este deschisă la asemenea inițiative.

Acest concurs are de asemenea menirea de a aduce Prefectura mai aproape de oameni. Marius Popica spune că „Prefectura nu este un bau-bau. Avem mult de lucru, și vrem să ne implicăm în cât mai multe activități” – afirmă prefectul.

Inițiativa de a stabili ziua de 24 iunie ca fiind Ziua Mondială a Iei a început pe Facebook, pe pagina La Blouse Roumaine, care are 83.000 de susţinători (like-uri) şi care a propus românilor din lumea întreagă (şi nu numai lor) să poarte ia pe 24 iunie, de Sânziene. Cei care au avut această iniţiativă au decretat 24 iunie Ziua Universală a Iei.

„Ia, bluza românească, poate deveni un brand de ţară recunoscut de toată planeta dacă vom reuşi să promovăm împreună tradiţia noastră moştenită din timpuri imemoriale. Aşa că ne-am gândit ca pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, să inaugurăm Ziua Universală a Iei. Ce trebuie să facem este foarte simplu. În această zi fiecare ne vom îmbrăca într-o ie, ne vom fotografia şi vom posta imaginea ca poză de profil pe Facebook sau în orice altă reţea socială. Nu contează dacă ia pe care o purtăm este moştenită de la bunici şi străbunici sau este adaptată modern de un designer. Important este să fie albă. Nu contează dacă vă aflaţi în România, dacă sunteţi românce în străinătate sau doar fane ale feminităţii româneşti. Important e să o purtaţi cu drag”, scriu iniţiatorii paginii La Blouse Roumaine.

Numele campaniei a venit după o pictură realizată de Henri Matisse în 1940, numită „La blouse roumaine” în care apare o ţărancă îmbrăcată în ie. Tabloul a fost inspirat de portul popular românesc, pe care Matisse l-a descoperit datorită prieteniei cu pictorul Theodor Pallady. Pictura „La Blouse Roumaine” face parte din galeria de la Muzeul Naţional de Artă Modernă de la Paris.

Regulamentul complet al campaniei se va regăsi pe www.covasnamedia.ro/regulament, iar partenerii acestui concurs sunt Hotel Clermont, www.covasnamedia.ro și Web & Design.

Alexandra Frâncu / Foto: Web & Design

Beti Demian / Foto: Web & Design

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Arată-ți mândria! Fă poze cu ia! | Viorel Iordan PhotographyViorel Iordan Photography, 17 iunie 2014
[...] Citeste mai mult pe www.covasnamedia.ro [...]
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.