SPORT 16 martie 2018

Vot de blam al publicului pentru fotbaliștii de la KSE Tg. Secuiesc

de Covasna Media | 4123 vizualizări

În ediția noastră tipărită de marți, 13 martie 2018 (zi cu ghinion pentru superstițioși), afirmam că în structura interioară a oamenilor din zona noastră, la loc de cinste este corectitudinea. Scriam acest lucru în contextul în care voiam să infirmăm acuzele de blat, expuse pe diverse forumuri și portaluri electronice, referitoare la jocul de fotbal din Liga a III-a, dintre KSE Tg. Secuiesc și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Covăsnenii au condus la pauză cu 2-0, dar au pierdut cu 5-3...

Din nefericire, stimați cititori, fără a ne ralia acuzelor, deoarece nu avem dovezi certe, suntem puși în situația de a vă dezvălui câteva aspecte în legătură cu derularea meciului cu pricina, după care dumneavoastră înșivă veți trage concluziile pe care le considerați de cuviință.

Oaspeții harghiteni sunt implicați în lupta pentru promovarea în liga a II-a, motiv pentru care aveau nevoie de punctele puse în joc la Tg. Secuiesc. Pe de altă parte, terenul sintetic din incinta Stadionului Dr. Sinkovits de la Tg. Secuiesc a fost amenajat de către Academia Puskás Ferenc, din Ungaria, pe filieră ciucană, fapt care se poate considera un favor dinspre AFK Csikszereda Miercurea Ciuc pentru comunitatea fotbalistică din Tg. Secuiesc. De aici se poate desprinde și ipoteza că formația din județul Harghita ar putea apela cumva la constrângeri, pe viitor, care să fie resimțite de KSE Tg. Secuiesc.

Meciul a început în nota de dominare a gazdelor de la KSE Tg. Secuiesc, care au condus cu 2-0 la pauză. Dominarea lor a fost copioasă, astfel că dacă scorul după 45 de  minute pe tabela de marcaj ar fi indicat 5-0, nimeni nu s-ar fi mirat. Inexplicabil însă, la pauza dintre reprize, antrenorul principal covăsnean, Gazda József, a efectuat toate cele patru schimbări permise de regulament, fapt care a micșorat dramatic potențialul echipei. KSE a încasat gol după gol, ciucanii conducând cu 5-2. În timpul meciului, un jucător de la KSE Tg. Secuiesc, nemulțumit de cele ce se petrec, a dezbrăcat ostentativ tricoul și a părăsit terenul de joc. Astfel, KSE a fost obligată să continue în inferioritate numerică, nemaiavând posibilitatea efectuării altei înlocuiri de jucători.

Mai mult, oaspeții au ratat intenționat o lovitură de pedeapsă, pentru ca scorul să nu ia proporții și mai mari. Văzând ce se întâmplă în teren, o parte din publicul prezent la stadion a sancționat echipa locală prin părăsirea tribunei cu mult înainte de minutul 90. Oare de câte victorii va avea nevoie acum KSE Tg. Secuiesc pentru recâștigarea publicului și a simpatiei locale?

Prezent la partidă a fost și primarul din Miercurea Ciuc, Ráduly Robert, care a fost apostrofat, ca să folosim un termen delicat, de către spectatori. Aceștia au încercat să găsească un vinovat pentru cele de pe teren. Edilul harghitean ne-a spus că ”a asistat oarecum siderat la partidă”, dar s-a abținut de la alte comentarii.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc ocupă locul 3 în serie, cu 33 de puncte, la egalitate cu CSM Roman. Lider este Aerostar Bacău, care are 34 de puncte acumulate. KSE Tg. Secuiesc se află pe locul 6, cu 24 de puncte. În această rundă, KSE Tg. Secuiesc va juca pe 17 martie, de la ora 15.00, în deplasare la Râșnov, împotriva celor de la Olimpic Cetate. Fotbaliștii ciucani vor juca în derby-ul cu CSM Roman, pe teren propriu.

Concluziile, așa cum spuneam și mai sus, vă aparțin dragi cititori. Noi nu ne permitem să înaintăm vreo ipoteză, ori vreo acuză, dar presa, ca formator de opinie (or a patra putere în stat) are obligația morală de a vă informa, respectând principiile corectitudinii și ale deontologiei profesionale. Dacă veți dori să vă exprimați opiniile pe marginea acestui caz, vă așteptăm pe adresa redacției, ori prin comentarii pe pagina noastră electronică.

Cristian Frisk

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.