SPORT 2 mai 2018

Vlad Laşcu, medalie de argint la Grand Slam Paris Open Ju-Jitsu 2018

de Covasna Media | 716 vizualizări

În perioada 27 -29 aprilie 2018 în Franţa, la Paris, în sala de sport a Institutului de Judo s-a desfăşurat competiţia de anvergură internaţională „GRAND SLAM PARIS OPEN JU-JITSU 2018”,organizată sub egida Federaţiei Internaţionale  de Ju-Jitsu (IJJF). La această competiţie destinată seniorilor au participat peste 400 de sportivi din întreaga lume, marea majoritatea ţărilor participante considerând-o ca o competiţie de verificare înaintea Campionatelor Europene de Seniori care se vor desfăşura în Polonia în perioada 1-3 iunie, unde va participa şi sportivul nostru.

La această competiţie au participat şi doi sportivi din România, unul dintre aceştia fiind sportivul Vlad Laşcu, legitimat la CSM Sf.Gheorghe, antrenat de antrenorul de judo şi arte marţiale Petru Oltean, înscris la probele de ju-jitsu fighting şi ju-jitsu ne-waza (ju-jitsu brazilian), categoria de seniori în condiţiile în care sportivul nostru împlineşte la sfârşitul anului 18 ani, fiind doar primul an la categoria de juniori.

Vlad Laşcu după o evoluţie remarcabilă pe saltea în care îşi surclasează toţi adversarii ajunge în finala categoriei -56 kg fighting unde arbitrul de centru anulează un punct la finele meciului în care Vlad Laşcu iese campion cu 10 la 9 puncte, dă două minute de prelungiri unde-i dă 3 puncte adversarului după o lovitură în gât neadmisă. Astfel, se clasează pe treapta a doua a podiumului de premiere cu medalia de argint, iar la proba de ne-waza Vlad Laşcu se clasează pe poziţia a şaptea după o evoluţie bună dezavantajat de tragerea la sorţi care l-a plasat într-o grupă cu cei mai tari sportivi.

Felicitări sportivului covăsnean care ne-a reprezentat cu cinste la această competiţie!

Sportivul a participat la această competiţie susţinut şi finanţat de Federaţia Română de Arte Marţiale, iar transportul a fost asigurat de părinţi. „Mulţumesc pe această cale doamnei Dana Mortelmans, Federaţiei Române de Arte Marţiale (FRAM), părinţilor şi tuturor celor care ne susţin. Felicitări Campionului!” a declarat la final antrenorul Petru Oltean.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.