SPORT 27 septembrie 2021

Vlad Artene – Campion European de Ju-Jitsu

de Covasna Media | 853 vizualizări

Nimeni nu se naște campion, însă oricine poate deveni campion! Faptul de a fi un campion, nu ține neapărat de genetică, pentru că sunt multe persoane cu o genetică bună, dar poate nu au suficientă voință, ambiție, perseverență. Nu ține nici de posibilitățile financiare sau poziția socială. Acestea nu te fac automat campion. Majoritatea campionilor au început de jos și nu s-au oprit, și-au urmat visul.

Vlad Artene de la Show Time Sport Club, este unul dintre aceștia. La 17 ani a devenit Campion European de Ju-Jitsu la proba Fighting, categoria U18 -60 kg, la una dintre cele mai prestigioase competiții de profil din lume, Campionatul European de Ju-Jitsu U18 & U21, ce a avut loc în perioada 24-26 septembrie a.c. în Maintal, Germania. 

După tripla realizare de la Campionatul Național, unde a urcat pe prima treaptă a clasamentului la trei probe diferite, a urmat pregătirea pentru această competiție, unde prin multă muncă, mult timp și efort și-a depășit condiția de atlet național, sub îndrumarea antrenorului Cristian Şchiopu.  

Viața l-a pus la pământ de multe ori, dar a reușit să se ridice și să meargă mai departe. Pentru că nu a renunțat, visul a devenit realitate! Atunci când a urcat pe podium și a primit medalia de campion, nu s-a mai gândit la drumul greu ce l-a parcurs, la sutele de ore petrecute în sală, la durerile musculare suportate, la dureri de ligamente sau tendoane, la dieta riguroasă spre a intra în categorie… Atunci s-a gândit doar că a meritat tot efortul și că de mâine este dispus să o ia de la capăt.

Urmează competiția anului, Campionatul Mondial de Ju-Jitsu ce va avea loc în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite în perioada 3-11 noiembrie a.c., unde de la Show Time Sport Club vor participa doi sportivi, actualul campion, Vlad Artene și partenerul de antrenament al acestuia, Tudor Negrea.      

La sala de antrenament a clubului, mentalitatea generală este de nu lăsa ca nimeni și nimic să oprească visul tău, fie acesta pe plan sportiv, școlar sau particular! Se construiește ideea că dacă nu renunți, vor veni și rezultatele, iar când se vor atinge obiectivele, se va simți satisfacția de campion!

Echipa Show Time Sport Club

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.