SPORT 30 aprilie 2018

(Update) Victorie uriașă

de Observatorul de Covasna | 5450 vizualizări

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a realizat cel mai mare rezultat din istoria fotbalului covăsnean, învingând în etapa a șaptea a play-out-ului din Liga I pe Dinamo București, cu scorul de 2-0 (1-0).

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a realizat cel mai mare rezultat din istoria fotbalului covăsnean, învingând în etapa a șaptea a play-out-ului din Liga I pe Dinamo București, cu scorul de 2-0 (1-0).

Formația noastră a abordat partida curajos și a dat o replică pe măsură valoroasei partenere de întrecere. Golul lui Tandia, în minutul 30, a venit după o pătrundere a lui Simonovski pe dreapta, până la linia de fund, de unde macedoneanul a centrat perfect, pe jos, pentru Tandia. Acesta, nemarcat, a reluat simplu, la rădăcina barei, deschizând scorul.

Ambele echipe și-au creat ocazii de gol și înainte de reușita lui Tandia, și după aceea, jocul rămânând la fel de cursiv și de plăcut ochiului.

În partea secundă, dinamoviștii au apăsat pedala de accelerație în căutarea egalării, fiind mai prezenți în careul nostru. Niczuly a avut câteva robinsonade de efect, astfel că scorul a rămas neschimbat, iar Sepsi a ieșit deseori din apărare, foarte periculos. Evenimentele s-au precipitat spre final, când Alex Gorrin a fost faultat clar în careu de portarul Penedo, însă arbitrul bucureștean Iulian Dima i-a acordat galben jucătorului nostru, pentru simulare.

În minutele de prelungiri, Tandia a finalizat perfect o acțiune de contraatac, șutând la colțul lung, de la aproximativ 12 metri, pentru 2-0. A fost prima dublă a lui Tandia în Liga I, iar Sepsi OSK a urcat din nou pe locul al treilea, cu 23 de puncte.

Eugen Neagoe, declarat antrenorul etapei anterioare de către Liga Profesionistă de Fotbal, a ajuns la 21 de meciuri consecutive în play-off fără înfrângere.

Echipa folosită a fost următoarea: Niczuly - Dalmau Martinez, Obšivač, Viera, Sato - Ghinga, Petrovikj, Tandia, Fülöp, Hamed - Simonovski. Au mai intrat: Alex Gorrin, Dima și Kuku. Au primit cartonașe galbene: Fülöp, Ghinga, Petrovikj, Simonovski și Gorrin.

Victoria este uriașă și ne pulverizează mare parte din emoțiile privitoare la retrogradare.

Bravo băieți!

Clasamentul fazei play-out arată astfel, după eclatantul succes al formației noastre:

 

1.

Dinamo București

7

5

0

2

13:7

35

      

2.

FC Botoșani

7

2

3

2

5:5

29

      

3.

Sepsi

7

3

4

0

13:8

23

      

4.

Gaz Metan Mediaș

7

4

1

2

11:9

21

      

5.

FC Voluntari

7

2

1

4

7:10

21

      

6.

Poli Timișoara

7

1

2

4

4:7

19

      

7.

Concordia Chiajna

7

1

2

4

5:9

19

      

8.

Juventus București

7

3

1

3

5:8

16

 

 

Celelalte rezultate din play-out, ale acestei etape, au fost:

Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani 2-1

Poli Timișoara – Concordia Chiajna 1-0

FC Voluntari – Juventus București 0-1

Așadar, toate contracandidatele la evitarea retrogradării au câștigat puncte importante, însă succesul cel mai sonor rămâne cel repurtat de Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Cristian Frisk

 

 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.