SPORT 21 noiembrie 2018

Victorie fără efect în Muntenegru

de Covasna Media | 710 vizualizări
Sursa foto - Facebook @NationalaRomanieiOfficial
Sursa foto - Facebook @NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională de fotbal a României a câștigat partida din Muntenegru, ultima din grupa preliminară a Ligii Națiunilor, cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul de la CFR Cluj, George Țucudean, care a șutat de la distanță, profitând de terenul umed. Mai trebuie remarcat că portarul Tătărușanu a respins un penalty în minutul 75.

Victoria României, din nefericire, nu are niciun fel de efect asupra viitorului echipei naționale. România nu a câștigat grupa deoarece Serbia a trecut și ea de Lituania, în ultimul meci, cu 4-1 (0-0). Serbia a câștigat grupa și a promovat în Divizia B a Ligii Națiunilor, având rezervat și locul de baraj eventual. România s-a clasat abia a treia în ierarhia paralelă a locurilor secunde din grupele Diviziei C, după Bulgaria și Israel. Pentru a ajunge mai sus aveam nevoie de încă un gol marcat la Podgorica.

Din același motiv, al golaverajului, am căzut în urna a patra valorică în perspectiva tragerii la sorți pentru preliminariile Campionatului European din 2020, forma clasică de calificare la turneul final.

Clasamentul grupei:

  1. Serbia 14 puncte
  2. România 12
  3. Muntenegru 7
  4. Lituania 0

Serbia a promovat în Divizia B, în timp ce Lituania a retrogradat în Divizia D.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.