SPORT 18 iunie 2018

Un nou stadion de fotbal la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 2825 vizualizări

Predarea noului stadion de fotbal cu 7300 locuri, construit lângă Arena Sepsi este planificată pentru vara anului viitor. Pe noul stadion de fotbal își va desfășura meciurile Sepsi OSK. Lângă stadionul cu tribunele acoperite vor fi construite și trei terenuri de antrenament, informează site-ul primăriei, sfantugheorgheinfo.ro.

Terenul de lângă Arena Sepsi va fi locul investiției de aproape patruzeci de milioane de lei, în cadrul căreia se va construi un stadion de fotbal modern, precum și terenuri de antrenament. Primele lucrări vor fi cele de terasament și de pregătire a terenului și vor începe săptămâna viitoare. Vor fi construite trei terenuri de antrenament: unul cu peluză naturală, și alte două cu peluză artificială. Cele două terenuri cu gazon artificial sunt plănuite a fi predate vara aceasta. Construcția terenului central va fi începută vara aceasta, iar lucrările aferente vor avea rezultate vizibile la toamnă.

Potrivit sursei menţionate, se plănuiește construcția unui stadion modern de 7.300 locuri, care îndeplinește cerințele secolului 21, cu tribunele acoperite, climatizare a peluzei, nocturne, vestiare, spațiu de găzduire și parcare.

La ACS Sepsi OSK se antrenează 300 de copii. Datorită succesului echipei promovate în primul eșalon al fotbalului românesc, din ce în ce mai mulți tineri doresc să învețe fotbalul. În cadrul pregătirii generațiilor următoare de fotbaliști însă s-au ivit niște probleme legate de infrastructură, care ar putea fi ameliorate de noua bază sportivă.

Se estimează că stadionul va fi construit într-un an, deci conform scenariului ideal, „roș-albii” vor juca deja în sezonul de campionat 2019-2020 pe noul stadion.

Foto: Vargyasi Levente

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.