SPORT 9 iulie 2018

Un covăsnean în naționala fotbaliștilor fără contract

de Covasna Media | 4697 vizualizări

Sindicatul fotbaliștilor din Cehia (CAFH), împreună cu Sindicatele fotbaliștilor din Spania (AFE), România (AFAN) și Ungaria (HLSZ) organizează un turneu pentru fotbaliștii fără contract. Acesta se va desfășura în Cehia (la Odolena Voda, Klicany), în perioada 13-14 iulie 2018.

AFAN va selecționa un lot de 16 jucători, care vor efectua un cantonament de pregătire în perioada 6-12 iulie 2018.

Meciurile vor avea loc în zilele de 13 și 14 iulie 2018.

Deplasarea echipei în Cehia (jucători, antrenori, preparator fizic, doctor, reprezentanți AFAN) se va efectua în perioada 12-15 iulie 2018, iar cheltuelile ocazionate de cantonament, echipamente, transport intern, precum și cele pentru transportul cu avionul, cazarea și  mesele delegației în Cehia vor fi suportate de AFAN.

Fotbaliștii care doresc să participe la turneul din Cehia trebuie să îndeplinească următoarele condiții :

  • Să fie jucători profesioniști;
  • Să fie liberi de contract;
  • Să fi avut contracte cu cluburi din Liga I, Liga a II-a sau Liga a III-a în ultimul sezon competițional, 2017-2018;
  • Să fie apți din punct de vedere fizic și sportiv (se va demonstra cu documente);
  • Să fie disponibili pentru efectuarea unui cantonament de pregătire (antrenament) corespunzător, înaintea deplasării în Cehia.  

Din această selecționată face parte și un jucător covăsnean, Bogdan Popica, originar din Întorsura Buzăului. Acesta este fundaș dreapta de meserie, are 23 de ani și a terminat un master la Universitatea Transilvania din Brașov. Ultima echipă la care a evoluat a fost Viitorul Ghimbav, cu care a câștigat titlul județean la Brașov și a promovat în Liga a III-a. Greutățile financiare au condus, din retur, la desființarea echipei care a făcut parte din seria geografică adjudecată de către Universitatea Cluj-Napoca.  

A mai jucat și la AFC Hărman, tot în Brașov, cu care, de asemenea, a promovat în Liga a III-a. Bogdan Popică a evoluat deja în naționala celor fără angajament, în cantonamentul din Buftea, într-un joc pierdut cu Academica din Clinceni, scor 6-1.

Bogdan Popica fusese chemat la acest lot și în urmă cu un an, dar nu a putut onora convocarea deoarece avea de susținut dizertația masterală.

Obiectivul său, pentru turneul din Cehia, este să joace cât mai bine și să prindă un angajament la o echipă de fotbal.

Mult succes!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.