SPORT 4 august 2017

Turul ciclist al Ținutului Secuiesc pornește de la Sfântu Gheorghe; restricții de circulație pe zece străzi

de Agerpres | 828 vizualizări

Peste 150 de concurenți din țară și străinătate vor participa la cea de-a XI-a ediție a Turului ciclist al Ținutului Secuiesc, al cărei start se va da săptămâna viitoare din Sfântu Gheorghe.

Autoritățile locale au anunțat, joi, că pentru buna desfășurare a evenimentului circulația rutieră va fi oprită pe data de 9 august, între orele 18-21 pe zece străzi din municipiul Sfântu Gheorghe.

„Având în vedere că se preconizează participarea a 150-180 de concurenți, pentru care trebuie să asigurăm un traseu sigur, atragem atenția locuitorilor asupra faptului că traficul rutier va fi oprit nu numai pe străzile pe care competiția se va desfășura, ci și pe străzile care se intersectează cu acestea”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe.

Autoritățile locale au dat publicității o anexă cu străzile care urmează să fie închise, pentru ca cetățenii să își poată planifica rutele alternative.

Potrivit programului, deschiderea oficială a evenimentului și prezentarea echipelor va avea loc miercuri, 9 august, ora 18,00, în Piața centrală din Sfântu Gheorghe și va fi urmată de un prolog de 5,3 km pe străzile din oraș.

Prima etapă a competiției va începe joi, la ora 11,00, pe un traseu de 159,3 km pe ruta Covasna – Târgu Secuiesc – Cernat – Sfântu Gheorghe – Hăghig – Belin – Aita Mare – Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – Ocland – Martiniș – Feliceni – Odorheiu Secuiesc.

Cea mai grea etapă a competiției, urcarea repetată a Munților Harghitei, va avea loc vineri, pe traseul Odorheiu Secuiesc – Brădești – Pasul Liban – Suseni – Ciumani – Joseni – Gheorgheni – Valea Strâmbă – Pasul Liban – Brădești – Vlăhița – Pasul Tolvajos – Miercurea Ciuc (169,5 km), iar competiția se va închide sâmbătă, cu tradiționalul traseu de contratimp pe ruta Pasul Tolvajos – Băile Harghita (6,2 km) și cu semietapa ce se va desfășura pe străzile municipiului Miercurea Ciuc și împrejurimi.

Turul ciclist al Ținutului Secuiesc a fost organizat pentru prima dată în anul 2007 la inițiativa Primăriei Miercurea Ciuc și a echipei de ciclism Tușnad Cycling Team, iar din anul 2008 este inclus și în calendarul Uniunii Internaționale a Ciclismului (UCI).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.