SPORT 28 mai 2010

Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc aduce echipe europene în Covasna şi Harghita

de Covasna Media | 787 vizualizări
Între 22 şi 25 iulie, în judeţele Covasna şi Harghita va avea loc cea de-a patra ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, eveniment organizat de Primăria Miercurea Ciuc şi Direcţia pentru Sport Harghita, în parteneriat cu Consiliile judeţene Covasna şi Harghita şi primăriile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc. Potrivit primarului municipiului Miercurea-Ciuc, Raduly Robert, la Turul

Între 22 şi 25 iulie, în judeţele Covasna şi Harghita va avea loc cea de-a patra ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, eveniment organizat de Primăria Miercurea Ciuc şi Direcţia pentru Sport Harghita, în parteneriat cu Consiliile judeţene Covasna şi Harghita şi primăriile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc.

Potrivit primarului municipiului Miercurea-Ciuc, Raduly Robert, la Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc vor lua parte aproximativ 120 de sportivi din peste 20 de ţări, competiţia fiind împărţită în mai multe etape, din care una se adresează şi amatorilor. Cea mai importantă etapă a Turului este considerată a fi cea din 24 iulie - etapa regină ce va cuprinde parcurgerea a 192 de kilometri cu puncte din Covasna şi Harghita.

Data limită până la care se pot înscrie echipele care vor să participe la „Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc” este 15 iunie, iar până acum s-au înscris nouă echipe din ţări precum Serbia, Ungaria, Ucraina, Turcia şi România.

„Suntem în discuţii şi cu alte echipe din Rusia, Grecia sau Austria, urmând ca ziua de duminică a competiţiei, 25 iulie, să încercăm transmiterea în direct a acesteia pe postul TV Sport Klub şi având totodată asigurate aproximativ 15 ore de transmitere a diverselor etape din eveniment”, a explicat Raduly Robert.

Etapele turului se vor desfăşura pe diverse zone din Covasna şi Harghita, toate având însă ca puncte centrale oraşele Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc.

Primarul Raduly Robert a apreciat că însemnătatea evenimentului este una foarte mare, dincolo de promovarea sportului fiind vorba despre promovarea în sine a Ţinutului Secuiesc, prin turiştii pe care-i va atrage evenimentul şi mediatizarea de care va beneficia.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 28 mai 2010
In calendarul UCI nu scrie ca ce promoveaza cursa, iar pe ciclistii straini ii doare in cot de asa zisul tinut secuiesc si autonomia unor oameni fara tara . Ei vin la concurs si atat !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.