SPORT 25 octombrie 2015

Turneul Campioanelor: Simona Halep - Flavia Pennetta 6-0, 6-3

de Covasna Media | 467 vizualizări

Halep Singapore

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-3, pe italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, în primul meci de la Turneul Campioanelor, care a avut loc duminică la Singapore.

Duminică, pe terenul de la Singapore Indoor Stadium au intrat două jucătoare cu atitudini diferite. Simona Halep a arătat concentare şi determinare, în timp ce adversara ei a fost mai degrabă relaxată şi deconectată de la importanţa turneului la care participă în premieră la simplu.

În septembrie, Pennetta o învinsese "dur" pe româncă, în 59 de minute, scor 6-1, 6-3, în semifinalele US Open, apoi ridicase trofeul deasupra capului. După acel succes, italianca şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă la finalul sezonului, aşa că este oarecum de înţeles modul ei de abordare a ultimului turneu din carieră.

De partea cealaltă, Halep a vrut să îşi ia revanşa după acea înfrângere dureroasă şi totodată să înceapă bine competiţia de la Singapore, la care a fost finalistă anul trecut. Şi românca a făcut-o cu stil, cu lovituri de mare precizie, cu agresivitate şi cu disponibilitate la efort.

Halep şi-a fixat ca ţintă a "bombardamentului" liniile laterale ale terenului, peste 85 la sută din loviturile ei vizând acele zone, în primul set. Pennetta a fost nevoită să alerge dintr-o parte în alte a liniei de fund şi să lovescă din poziţii incomode, din exteriorul terenului. În setul întâi, care a durat 25 de minute, doar ultimul ghem a fost echilibrat, cel de 6-0, când Halep a întors un prim avantaj de 40-15 al adversarei, pe serviciul acesteia.

În setul al doilea, Pannetta a avut şi primele ei mingi de break, două, la 15-40, dar românca le-a anulat şi a câştigat al şaptelea ghem consecutiv. Italianca a reuşit apoi să ridice un pic nivelul jocului ei, să lovească mai puternic, pe fondul unei scăderi în precizia loviturilor executate de Halep. Sportiva din Constanţa a greşit mai mult şi i-a permis rivalei să ţină pasul cu serviciul, până la 4-3 pentru jucătoarea română. La acel scor, Halep a simţit că este momentul să rupă jocul cu un break, primul din setul secund şi a reuşit la patra minge avută. A urmat firesc finalul, cu 6-3, după 71 de minute de joc, şi Simona Halep a reuşit revanşa mult aşteptată după eşecul de la US Open.

Halep va juca marţi următoarea partidă la acest turneu.

Halep: Am jucat agresiv şi inteligent

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, duminică, după meciul cu Flavia Pennetta, scor 6-0, 6-3, că a jucat agresiv şi inteligent, subliniind că îi place foarte mult să evolueze la Turneul Campioanelor.

„Am început bine, am jucat agresiv, am jucat inteligent, rapid, mai ales că am amintiri frumoase de anul trecut. Ştiam că meciurile cu Flavia sunt grele, ne-am întâlnit şi în semifinale la US Open. Nouă, jucătoarelor, ne place foarte mult la acest turneu, iar eu am venit cu încredere şi vreau să joc cel mai bun tenis al meu. Vreau să mă bucur de tenis şi vă mulţumesc că veniţi să ne încurajaţi”, a declarat Halep, la finalul partidei.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
fotbal, 1 noiembrie 2015
Sau nu va intereseaza? Ma pot oferi voluntar si va scriu un articol atat despre fotbal cat si despre futsal.
lus, 31 octombrie 2015
daca tot bagati dinozauri, mai scrieti si despre fotbal sau futsal targu 8 sfantu 1
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.