SPORT 14 iunie 2018

Trofeul Şugaş Băi Metalubs, pasul spre marea performanţă

de Covasna Media | 785 vizualizări

Duminică, 17 iunie 2018, se desfăşoară Trofeul Şugaş Băi Metalubs, etapa a VI-a, din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2, repectiv etapa a II-a din Campionatul Regional de Viteză în Coastă.

În prima parte a zilei piloţii vor parcurge cei 4 km ai etapei în două runde de recunoaşteri, urmate de antrenamentele oficiale care stabilesc ordinea de start. Ulterior experienţa şi tehnica îşi vor spune cuvântul în lupta cu emoţiile, resursele, cu zecimile de secundă, cu vremea şi adversarii. Câştigătorul va fi desemnat prin cumulul celor mai buni timpi din două manşe din cele trei parcurse.

Emoţiile startului sunt inerente iar rezultatele apar în momentul în care raţionamentul şi analiza îţi echilibrează nivelul adrenalinei. Orha Claudiu, vicecampioanul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă 2, este optimist înaintea acestei curse: „După ce am reuşit să câştig etapele de la Sâncrăieni şi Sf. Ana revin cu multă încredere la această etapă. Nu am mai parcurs acest traseu. Îmi doresc foarte mult să punctez şi aici, să termin pe locul 1 pentru a face un pas decisiv spre liga mare. Dacă anul trecut obiectivul meu a fost să merg cât mai tare, experinţa acumulată, sfaturile specialiştilor m-au ajutat cu aceeaşi maşină de concurs să obţin rezultate mai bune. Acum sunt la momentul în care pot să-mi impun ritmul, să identific o trasă mai bună, să fiu ponderat într-un viraj pentru a compensa imediat pe un sector de drum scurt. Îmi place să-mi depăşesc limitele“.

Competiţia este organizată de ACS Club Auto Crono Sf. Gheorghe, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul este finanţat de Consiliul Judeţean Covasna şi se bucură de sprijinul Inspectoratului de Poliţie-Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, respectiv al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Covasna.

Vă aşteptăm pe probe. Atenţie! Motorsportul poate fi periculos! Respectaţi precizările oamenilor de ordine şi protejaţi natura. Conduceţi cu atenţie spre locul de desfăşurare a competiţiei şi la înapoierea acasă spre cei dragi.

Restricţii de circulaţie spre Şugaş Băi

Circulaţia publică va fi restricţionată pe data de 17 iunie 2018 între orele 11:00-14:00 şi 14:30-18:30 pe drumul de legătură spre Şugaş Băi.

Parteneri media: Háromszék, Székely Hírmondó, Covasnamedia.ro, Sepsi Rádió, Friss Rádió,  We Radio Sf. Gheorghe, Sláger Rádió

Parteneri media online: Autocrono.ro, Autorally, Autostiri.ro, Fras.ro, RPM Racing, Racigmedia.ro

Trofeul Şugaş Băi Metalubs, are ca partener principal pe METALUBS HIGH LUBRICATION, furnizor de produse pentru reducerea frecării şi de lubrifianți speciali. Produsele pot fi aplicate în mai multe domenii: auto, industrie, utilaje, echipamente industriale, motociclete, biciclete. Produsele includ: tratamente de motor, tratamente de carburant, tratamente de transmisie, soluții de curățat motoare, uleiuri de motor, vaseline high tech şi produse speciale.

Program:

Orele 11.10-12.20: Recunoaşteri I, II (cu start la 30 de secunde)

Orele 13.00-14.00: Antrenamente cronometrate

Orele 14.00-14.30: Pauză, deschiderea temporară a circulaţiei

Orele 14.45-18.30: Manşe de concurs I, II, III

Orele 19.00: Afişarea rezultatelor definitive

Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Date tehnice:

Traseu: drum de legătură Sf. Gheorghe-Şugaş Băi

Lungime: 4 km

Lăţime: 5,5 m

Panta maximă: 4,1 %

Diferenţa de nivel: 168 m

Locul startului: Drum de legătură, km 3+500

Locul sosirii: Drum de legătură, km 7+500

Zona de încălzire: 200 metri

Traseul este reasfaltat.

Prognoza meteo:

Temperatura: 25°C

Precipitații: 40%

Umiditate: 59%

Vânt: 14 km/h

Informaţii suplimentare pe www.autocrono.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.