SPORT 8 august 2014

Trei echipe româneşti merg mai departe în Cupele Europene

de Covasna Media | 546 vizualizări

Echipele românești au avut parte de o nouă săptămână bună în UCL și UEL, iar țara noastră va avea trei formații în play-off-ul competițiilor europene din totalul de patru prezente la startul acestui sezon.

Astra a învins și în retur pe Slovan Liberec (3-2), în timp ce Petrolul a obținut și ea o victorie entuzismantă pe terenul lui Plzen (4-1). Lor li se adaugă și succesul Stelei de miercuri, de pe Arena Națională, cu Aktobe (2-1), rezultat care a dus campioana României în barajul UCL și i-a asigurat locul pentru grupele UEFA Europa League.

Victoriile Astrei și Petrolului sunt cu atât mai importante cu cât au venit împotriva reprezentantelor Cehiei, țară cu care ne luptăm pentru unul dintre locurile 13-15 în clasamentul coeficienților UEFA.

În acest moment, România este clasată pe locul 15 în acest top, iar dacă va termina sezonul pe această poziție, fotbalul din țara noastră va avea de câștigat.

Locurile 13-15 asigură prezența a două formații în preliminariile Champions League, dar și trei echipe în preliminariile Europa League, din sezonul 2016-2017, în timp ce dacă România ar urca pe poziția a 12-a, ar trimite din sezonul 2016-2017 o echipă direct în grupele UCL, una în turul III preliminar, precum şi 3 formaţii în preliminariile Europa League.

În cele două tururi preliminarii disputate de echipele românești până acum, au fost contabilizate 9 victorii, 3 egaluri și doar două înfrângeri. Ambele meciuri pierdute de formațiile de la noi din țară aparțin CFR-ului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.