SPORT 7 mai 2018

(Update) Trebuia să vină și o primă înfrângere

de Covasna Media | 2946 vizualizări

Sepsi OSK – Concordia Chiajna 0 – 2

Stadionul municipal din Sfântu Gheorghe a găzduit luni etapa a 8-a a play-out-ului Ligii 1, dintre Sepsi OSK și Concordia Chiajna. Echipa noastră a abordat partida fără două piese de bază. Căpitanul Ousmane Viera nu a fost folosit fiind accidentat, în timp ce Fülop István a fost suspendat pentru cumul de cartonașe. Meciul s-a încheiat cu prima înfrângere pentru echipa gazdă, scorul final fiind  0-2.

Primul 11: Niczuly Roland în poartă, Albert Dalmau Martinez, Obsivac Jure, Cristian Constantin Dima, Daisuke Sato – Sebastian Ghinga, Milovan Petrovikj Benjamin Kuku, Alejandro Gorrin Rodriguez, BirahimaTandia – Marko Simonovski.

Prima ocazie a meciului a avut loc în minutul 4, la poarta lui Niczuly, prin ratarea uriașă a lui Paul Batin, care a irosit o ocazie cu un șut peste poarta gazdelor.

A urmat un meci static până în minutul 25, când Niczuly a prins un șut expediat de Bawab.

Scorul a fost deschis în minutul 28, dintr-o greșeală uriașă în careul covăsnenilor de care a profitat Marian Cristescu, veteranul Chiajnei. Obsivac a luftat, apărarea covăsneană fiind prinsă pe picior greșit.

În minutul 30, Sepsi OSK a încercat egalarea scorului printr-o fază dusă în careul advers de Simonovski, care însă s-a încheiat, din nefericire, fără succes.

În prima repriză, mai proaspeți au părut ilfovenii, cu toate că în minutul 36 Simonovski a trimis încă un șut peste poarta Concordiei.

În minutul 42, Martinez și Obsivac au dovedit încă o dată probleme de comunicare, însă Niczuly a avut intervenția salvatoare care nu le-a permis oaspeților să marcheze golul cu numărul 2.

Ocazia uriașă pentru Sepsi OSK a venit în minutul 43, când Kuku a avut parte de o lovitură de cap după o fază fixă, lovitură care a „mușcat” din bara Concordiei Chiajna.

Minutul 44 a venit cu o centrare a lui Tandia către Simonovski, care a fost singur în careul advers. Acesta a reluat ca capul de la 11 metri,  însă direct în brațele lui Caparco, portarul Chiajnei.

Repriza a doua a început cu o schimbare pentru echipa gazdă, astfel că în minutul 46 a intrat Filipe de Oliveira în locul lui Obsivac, care a greșit grav la primul gol. Neagoe a schimbat astfel sistemul tactic, întărind atacul cu noul intrat, prin suflul proaspăt adus de acesta.

În minutul 47, o minge periculoasă a ajuns la poarta lui Caparco, inițiată printr-o fază fixă a noului intrat, De Oliveira.

Tandia a avut în minutul 50 intercepție bună, o incursiune de la 20 de metri asemenea, însă faza a fost sfârșită mult peste bara transversală.

Căpitanul sufletelor celor din tribună, Attlila Hadnagy a intrat în teren în minutul 58 în locul lui Benjamin Kuku, care a ieșit din teren în aplauzele suporterilor. 

Dima a fost prins în offsaid în minutul 58, într-o situație în care ulterior a fost și faultat.

Tabela a rămas neschimbată cu toate că în minutul 62 mingea a intrat în plasă. Golul lui Hadnagy a fost anulat dintr-un motiv inexistent, deși inițial s-a crezut că mingea ieșise din teren la centrarea lui Filipe de Oliveira.

Prima schimbare a avut loc în minutul 65 la Chiajna, când Babic l-a înlocuit pe Deaconu.

Golul de 2-0 s-a marcat în minutul 67 în poarta lui Sepsi dintr-o nouă greșeală nepermisă a echipei gazdă. Paul Batin a plecat din spatele lui Ghinga și din unghi foarte mic, din cădere  a marcat un gol spectaculos.

Un șut pe jos a lui Filipe de Oliveira a trecut pe lângă poarta lui Caparco în minutul 68, însă faza a marcat doar o impresie artistică pentru că tabela a rămas neschimbată.

Tandia a executat în minutul 73 o fază fixă direct spre poartă, însă mingea a ajuns din nou în brațele lui Caparco.

O nouă ocazie a avut loc în minutul 74 pentru echipa noastră, când Filipe de Oliveira a executat o foarfecă laterală peste poartă dintr-un corner executat de Tandia.

A urmat o a doua schimbare la oaspeți în minutul 77, când a intrat Grădinaru și a ieșit Bumba.

Martinez a șutat periculos spre poartă în minutul 82, însă portarul Chiajnei a prins din nou mingea.

Portarul oaspeților, Caparco a fost avertizat pentru tragere de timp în minutul 88.

Repriza a doua a fost prelungită cu 4 minute.

Lovitură liberă din preajma careului mare în minutul 92, dar Hadnagy a tras peste poarta oaspeților.

Mai sunt încă șase etape de disputat pentru evitarea retrogradării, iar Sepsi OSK trebuie să rămână conectată la această luptă care, foarte probabil, se va purta până la ultima etapă. Absențele lui Viera și Fulop din primul unsprezece au fost greu de substituit, iar victoria cu Dinamo nu a fost digerată până la ora jocului cu Concordia. Insuccesul cu Concordia îi aduce în zona roșie pe covăsneni.

Clasamentul grupei play-out arată astfel:

1.

Dinamo București

8

6

0

2

16:9

38

      

2.

FC Botoșani

8

3

3

2

8:5

32

      

3.

FC Voluntari

8

3

1

4

10:12

24

      

4.

Sepsi

8

3

4

1

13:10

23

      

5.

Concordia Chiajna

8

2

2

4

7:9

22

      

6.

Gaz Metan Mediaș

8

4

1

3

13:12

21

      

7.

Poli Timișoara

8

1

2

5

6:10

19

      

8.

Juventus București

8

3

1

4

5:11

16

      

 

 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.