SPORT 8 octombrie 2019

Tompa Krisztián, locul I la Campionatul Național și cel Balcanic

de Daniela Luca | 1906 vizualizări

Tânărul pilot din Sfântu Gheorghe este din nou pe podium 

Câștigătorii Campionatului Național de Motocros 2019 au fost desemnați după cea de-a patra etapă a concursului care a avut loc weekendul trecut la Ciolpani. Covăsneanul Tompa Krisztián s-a dovedit a fi cel mai bun la categoria sa și astfel și-a apărat din nou titlul de campion național, dar și cel de campion est-european. 

Pentru că a fost plecat mult timp în străinătate, sportivul nu a concurat de peste cinci ani la Campionatul Național, însă anul acesta a revenit în forță. A trecut cu brio de toate cele patru etape, clasându-se  pe primul loc la categoria sa, MX2. Mai mult, în acest weekend pilotul a obținut și locul I la Campionatul Balcanic. 

„Weekendul aceasta a fost ultima etapă a Campionatului Național, dar și a Campionatului Balcanic. Au fost sportivi din Bulgaria, Serbia și Macedonia. Sâmbătă au avut loc antrenamentele și calificările pe care le-am câștigat. Duminică au fost două manșe și le-am câștigat pe ambele. Traseul a fost pregătit excelent. Tot weekendul a fost extraordinar. Sunt extrem de fericit să termin sezonul așa, cu o dublă victorie. Marți o să mă operez la umăr din nou și o să fiu șase luni la recuperare”, ne-a spus Tompa Krisztián.

Conform acestuia, în total au participat 130 de sportivi la cele opt categorii, iar la categoria sa, MX2, a concurat cu peste 20 de piloți.  

La doar 19 ani, Tompa Krisztián, este multiplu campion național, campion est-european, dar și campion al Ungariei, însă titlul de care este cel mai mândru este locul III la Campionatul Mondial de Juniori, obținut în 2012. Cu ocazia unui interviu oferit ziarului Observatorul de Covasna, sportivul ne-a spus că s-a urcat pe motor pentru prima oară la vârsta de 4 ani, iar de atunci și-a petrecut majoritatea timpului la antrenamente și concursuri. După perioada de recuperare, pilotul are în plan să cucerească noi titluri. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.