SPORT 13 octombrie 2020

Tompa Krisztián, locul I la Campionatul Balcanic de Motocros

de Daniela Luca | 967 vizualizări

Sportivul și-a apărat titlul câștigat anul trecut  

Etapele finale ale Campionatului Balcanic de Motocros și cea de-a III-a ediție a Campionatului Național s-au desfășurat weekendul trecut la Ciolpani. Covăsneanul Tompa Krisztián a învins la ambele și și-a apărat astfel titlurile obținute anul trecut. 

Etapa a III-a din Campionatul Național de Motocros al României și etapa a VI-a balcanică (Finala BMU), care a avut loc în perioada 9-11 octombrie, la Ciolpani,  a fost un succes pentru sportivul covăsnean de 20 de ani care a concurat la clasa MX2. 

„Sunt mulțumit de rezultatul pe care l-am obținut. A fost concurență bună, pentru că au venit toți bulgarii. Am câștigat ambele manșe. Traseul a fost foarte, foarte fain. A fost făcut ca la Mondiale. Fizic m-am simțit bine. Au fost 150 de participanți în total, iar la categoria mea 25”, ne-a spus luni Tompa Krisztián. 

Acesta a adăugat că următoarea etapă a Campionatului Național va avea loc la Sfântu Gheorghe, la finalul acestei săptămâni. La concurs sunt așteptați aproximativ 100 de sportivi. 

„Sâmbătă vor fi antrenamentele și calificările și duminică va fi cursa. Ultima dată o etapă a Campionatului Național de Motocros s-a ținut la Sfântu Gheorghe în 2018, dar eu nu am participat, pentru că am fost accidentat. Ultima oară m-am dat în 2015”, a mai spus Tompa Krisztián. 

După victoria absolută de la Campionatul Național de anul trecut, la începutul lunii octombrie, Tompa Krisztián a fost supus unei intervenții chirurgicale în Ungaria. A fost nevoie de patru luni de pauză înainte ca tânărul să poată să urce din nou pe motor.

La 20 de ani, Krisztián este multiplu campion național, campion est-european, dar și campion al Ungariei, însă titlul de care este cel mai mândru este locul III la Campionatul Mondial de Juniori, obținut în 2012. Cu ocazia unui interviu oferit ziarului Observatorul de Covasna, sportivul ne-a spus că s-a urcat pe motor pentru prima oară la vârsta de 4 ani, iar de atunci și-a petrecut majoritatea timpului la antrenamente și concursuri. Tatăl său este cel care l-a făcut să se îndrăgostească de acest sport. 

Sursă foto: mariusdinca.xyz.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.