SPORT 12 octombrie 2022

Tompa Krisztián conduce clasamentul Campionatului de Motocros înaintea finalei

de Daniela Luca | 1013 vizualizări

Sportivul din Sfântu Gheorghe se pregătește de ultimele etape ale competiției 

Sezonul de motocros de anul acesta se apropie de final, iar sportivul covăsnean Tompa Krisztián se pregătește pentru finala Campionatului Est-European, dar și a celui Național, care vor debuta la Ciolpani la sfârșitul acestei săptămâni. Tânărul vrea să demonstreze și în acest an că este cel mai bun la categoria sa. El s-a axat în ultima perioadă și pe o mai bună promovare a sa pe rețelele sociale. 

Chiar dacă au mai rămas câteva etape până la încheierea sezonului de motocros de anul acesta, sportivul din Sfântu Gheorghe, Tompa Krisztián, spune că deja este mulțumit de rezultatele pe care a reușit să le obțină în 2022. 

De la începutul carierei, tânărul a obținut trei titluri naționale la seniori, în 2019, 2020 și 2021, iar acum este la un pas de al patrulea. El va concura pe aceeași motocicletă, Husqvarna 250, la categoria MX2.

„Sezonul competițional se încheie în curând, având două etape rămase. Anul trecut am zis că am avut cel mai bun sezon, dar anul acesta competițional a fost și mai bun, cu mult mai multe curse. Mai-iunie și septembrie-octombrie au fost niște luni pline de curse în tot Estul Europei. Anul aceasta am concurat la fel ca și anul trecut în Campionatul National Est-European și în acea singură cursă în Turcia din Campionatul European. Cele Est-Europene au fost organizate în România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina. Am reușit să câștig fiecare etapă în Campionatul Național, iar ocupând ori locul 1 ori locul 2 în cel Est-European, fiind cel mai constant, conduc acest Campionat înaintea finalei”, ne-a spus Tompa Krisztián. 

Tânărul s-a concentrat în ultima vreme și pe promovarea propriei imagini pe rețelele de socializare. Acesta spune că, pentru un sportiv de performanță, prezența în online este indispensabilă.

„În ultima perioadă am început să lucrez cu cineva care e profesionist în domeniul aceasta și încerc să îmi fac o imagine și mai bună cu scopul de a promova mai mult acest sport care a devenit totul pentru mine. Pentru cei la început de drum le-aș spune că pot să facă acest lucru și singuri, nu e nevoie să angajeze pe cineva, însă prima dată trebuie să aibă și rezultate”, a precizat pilotul. 

„Îmi voi aduna toate puterile rămase ca să dau tot ce pot”

Așadar, circuitul de motocros de lângă Ciolpani va găzdui etapa finală din Campionatul Est-European de Motocros și din Campionatul Național de Motocros între 14 și 16 octombrie, iar sportivul de 22 de ani spune că este nerăbdător să înceapă competiția. Conform acestuia, în perioada 22-23 octombrie va urma și Campionatul Național de Motocros pe Echipe. 

„Până la sfârșit de an, aș dori în primul rând să termin sezonul cu bine fără accidentări, să câștig din nou Campionatul Național, Est-European și să câștigăm în cursa pe echipe. În weekendul care urmează, cei mai buni piloți din România vor concura împotriva celor mai buni piloți din regiune, și eu cred că sunt pregătit pentru ultimele etape. Îmi voi aduna toate puterile rămase ca să dau tot ce pot și să închei acest sezon așa cum trebuie și pentru a strânge ultimele puncte puse în joc. Din fericire, mă simt foarte bine fizic. Sunt recuperat după toate operațiile și mă simt puternic și în formă”, ne-a mai spus sportivul. 

În urma unor accidentări, pilotul a fost supus unor intervenții chirurgicale în anii trecuți la umăr și genunchi. 

El se antrenează pe cele două trasee construite împreună cu tatăl său, Tompa Csaba, la Șugaș Băi și la Reci. Krisztián spune că observă în ultima vreme un interes și mai mare pentru motocros și că traseele construite de ei sunt folosite și de alți sportivi pasionați de acest sport. 

La începutul acestei luni, Clubul Sportiv Șugaș Sfantu Gheorghe a organizat penultima etapă a Campionatului Național de Motocros 2022. Concursul s-a desfășurat între 30 septembrie și 2 octombrie a.c. pe circuitul din Sfântu Gheorghe, la Șugaș Băi.

Sursă foto: Tompa Krisztián

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.