SPORT 21 iunie 2014

Tecău și Rojer au câștigat finala de la `s-Hertogenbosch!

de Covasna Media | 568 vizualizări

Victorie pentru Horia Tecău! Românul a câștigat, împreună cu colegul său Jean-Julien Rojer, turneul de la 's-Hertogenbosch, după victoria în fața lui Santiago Gonzalez și Scott Lipsky, capi de serie numărul 4, scor 6-3, 7-6(3).

Pe iarba din Olanda, Rojer și Tecău s-au simțit excelent toată săptămâna, iar Horia a câștigat turneul pentru a doua oară la rând. În finală au câștigat primul set fără probleme, iar apoi au avut nervii mai tari în tie-break-ul din manșa a doua, unde s-au impus la 3. În total, Tecău și Rojer au trimis cinci ași și au comis doar două duble greșeli.

Procentajul lor la primul serviciu a fost de 68%, iar echipa românului a câștigat 34 de puncte din 41. Cu serviciul doi, Tecău și Rojer au câștigat 11 din 19 puncte. Românul și colegul său au salvat două mingi de break din cinci, fructificând în schimb trei din șapte. A fost a doua întâlnire directă între cele două perechi. Precedentul meci fusese câștigat de americanul Lipsky și mexicanul Gonzalez, pe hardul de la Acapulco (2014). A fost 10-5 în super-tiebreak atunci.

Tecău şi Rojer, principalii favoriţi ai probei, câştigaseră sâmbătă şi semifinala cu perechea Marcel Granollers (Spania)/Jurgen Melzer (Austria/N. 3), scor 7-6 (4), 3-6, 10-6. Perechea româno-olandeză şi-a adjudecat un cec de 23.500 de euro şi 250 de puncte ATP, iar tenismanul român a bifat a 34-a finală ATP de dublu din carieră.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.