SPORT 8 martie 2019

Tandia în echipa sezonului regulat

de Covasna Media | 708 vizualizări
Sursa foto - Facebook
Sursa foto - Facebook

Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicității echipa ideală a sezonului regulat din Liga I. între cei 11 jucători aleși se află și Ibrahima Tandia, de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Iată mai jos întreaga echipă ideală.

PORTAR

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 de ani / 26 jocuri) - S-a integrat rapid în echipă şi a intrat în inimile fanilor olteni. Remarcabil jocul foarte bun de picior, el fiind şi singurul portar cu gol şi pasă decisivă în acest sezon.

FUNDAŞI

Romario Benzar (FCSB / 26 de ani / 21 jocuri) - A trecut cu bine peste problemele medicale din stagiunea precedentă şi a revenit la forma arătată în perioada când îmbrăca tricoul Viitorului. Urcările sale în atac şi pasele oferite colegilor au produs multe dintre fazele ofensive izbutite de roş-albaştri.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 de ani / 23 jocuri) - Prezenţa brazilianului în centrul defensivei clujenilor a dat siguranţă echipei. Nu întâmplător, CFR a avut pentru al doilea an la rând cea mai bună apărare la finalul sezonului regulat.

Mike Cestor (Astra / 26 de ani / 19 jocuri) - Un fundaş central impunător, care s-a remarcat prin plasamentul foarte bun. A fost stâlpul apărării Astrei, a doua cea mai bună din campionat.

Mario Camora (CFR Cluj / 32  de ani / 23 jocuri) - Mario reprezintă o parte importantă din istoria CFR-ului. A prins titular în cel mai bun sezon izbutit de o grupare românească în grupele UCL, a trecut alături de clujeni prin perioada grea financiară, a condus echipa spre titlul din ediția 2017-2018, iar în ediţia curentă a reuşit șase pase decisive.

MIJLOCAŞI

Ibrahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / 24 jocuri) - Prestaţiile sale au deschis drumul covăsnenilor spre play-off. A marcat 10 goluri, a oferit cinci pase decisive şi a prins cele mai multe prezenţe în echipa etapei dintre toţi fotbaliştii cu minute din ediţia curentă (99).

Alexandru Cicâldău (U Craiova / 21 de ani / 25 jocuri) - Adus în vară anului trecut de la Viitorul, a intrat direct în primul unsprezece şi a rămas om de bază în sistemul gândit de Devis Mangia. Formează un cuplu excelent la centrul terenului cu experimentatul Alexandru Mateiu - două goluri, patru pase decisive şi două penalty-uri obţinute.

Florin Tănase (FCSB / 24 de ani / 24 jocuri) - Cu opt goluri, cinci pase decisive şi patru penalty-uri obţinute, decarul bucureştenilor este jucătorul care a produs cele mai multe goluri pentru echipa cu cea mai bună ofensivă din sezonul regulat. De apreciat şi dispoziţia pentru efort arătată meci de meci.

ATACANŢI

Ianis Hagi (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri) - Calităţi incontestabile de lider! A marcat de șapte ori, a oferit patru pase decisive, a scos două penalty-uri şi a prins de cinci ori echipa etapei! Şi-a condus colegii spre al patrulea play-off din istorie. 

George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 23 jocuri) - Trece prin cea mai bună perioadă din carieră. După ce a câştigat titlul de golgheter la finele ediţiei precedente, conduce şi în acest sezon clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1 Betano, cu 16 reuşite.

Alexandru Mitriţă (U Craiova / 24 de ani / 18 jocuri) - Liderul din teren al oltenilor a strâns cifre formidabile: 13 goluri, trei pase decisive şi șapte prezenţe în echipa etapei. Evoluţiile din tricoul alb-albaştrilor i-au adus în pauza de iarnă un transfer spectaculos, devenind cel mai scump jucător vândut din istoria Universităţii Craiova.

ANTRENORUL SEZONULUI REGULAT

Constantin Enache (Astra / 45 de ani) - Instalat pe banca giurgiuvenilor în toamnă, a reuşit un parcurs remarcabil, încheind sezonul regulat cu o serie fantastică de 10 meciuri consecutive fără înfrângere! În plus, şi-a pus din plin amprenta pe evoluţiile mai multor jucători din lot precum Butean, Begue sau Alibec.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.