SPORT 9 iulie 2010

Tabără de baschet pentru copii

de Covasna Media | 648 vizualizări
A început a treia ediţie a Taberei de Baschet la Liceul Mikes Kelemen, cu 58 de copii şi 10 antrenori. Sala de gimnastică a şcolii a fost şi este plină de viaţă în această săptămână. Tabăra este organizată de Vass Ildiko, jucătoare la Sepsi BC, împreună cu alţi antrenori, şi are scopul de a păstra baschetul din divizia A în viaţă, începând pregătirea de la o vârstă mică. “Eu cred că este un lucru

A început a treia ediţie a Taberei de Baschet la Liceul Mikes Kelemen, cu 58 de copii şi 10 antrenori.

Sala de gimnastică a şcolii a fost şi este plină de viaţă în această săptămână. Tabăra este organizată de Vass Ildiko, jucătoare la Sepsi BC, împreună cu alţi antrenori, şi are scopul de a păstra baschetul din divizia A în viaţă, începând pregătirea de la o vârstă mică.

“Eu cred că este un lucru extraordinar pentru copii în vacanţă, să aibă preocupări, să se joace, să interacţioneze cu alţii, să vorbească limba engleză şi română. Nu este numai o pregătire pentru baschet ci şi pentru viaţă”, ne spune Vass Ildiko.

Copiii participanţi au între 6-14 ani, sunt împărţiţi în patru grupe, de la începători până la nivel de performanţă. Marea lor majoritate sunt din şcoala de baschet “Vass Ildiko Bball6” . Faţă de anul trecut însă, numărul copiilor care vin din afara oraşului a scăzut. Pe de altă parte, cel al antrenorilor străini a crescut, având ca invitaţi doi profesionişti din America. Fiecare grupă se antrenează de două ori pe zi. Antrenamentele încep dimineaţa la ora 8.30 şi se termină la 20.30, şi ţin câte o oră jumătate. Cel puţin trei antrenori lucrează intensiv cu copiii. Programul este întrerupt timp de o oră, la prânz, pentru o pauză de masă.

Vass Ildiko ne povesteşte că a renunţat să se ducă anul asta la calificările pentru Campionatul European, tocmai pentru a ajuta copiii şi pentru a se concentra la junioare şi la baschetul din Sfântu-Gheorghe.

“Din păcate nu am atâta sprjin cât merită o astfel de tabără, numai din partea părinţilor am avut întotdeauna. Este o cerere din partea mea pentru cei care iubesc sportul şi sunt interesaţi, să se gândească puţin că fără juniori, fără rezerve, la un moment dat divizia A o să dispară din Sfântu-Gheorghe”, mai spune Vass Ildiko.

Popdan Cristina – Reka

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.