SPORT 2 mai 2019

Szabó Csongor își începe sezonul de raliuri pe Transfăgărășan

de Daniela Luca | 619 vizualizări

Pilotul covăsnean dorește să obțină un nou titlu al categoriei în 2019

Lumea motorsportului este din nou în forță. După mai bine de șase luni de pauză competițională, Echipajul Sonic Motorsport debutează la Raliul Argeșului 2019, etapă care revine în calendar după aproape un deceniu de pauză. Astfel, în perioada 2-4 mai, Szabó Csongor și Rareș Fetean se vor afla la start pe același Ford Fiesta R2, renumita mașină de concurs.

După un 2018 în care și-au adjudecat titlul clasei 7 în urma unei lupte strânse desfășurate până pe ultima probă a sezonului, Szabó Csongor și Rareș Fetean continuă în aceeași categorie și în 2019.

Desfășurat ultima dată în 2010, Raliul Argeșului revine în acest an în calendarul de raliuri autohtone, deschizând sezonul 2019, unul în care sunt programate opt etape de-a lungul a șase luni. Deși ultima ediție a avut loc acum 9 ani, Csongor Szabó s-a aflat la startul Raliului Argeșului în 2010, când a participat alături de Marcus Andreoiu pe un Peugeot 206.

În perioada 2-4 mai, probele speciale vor avea loc în apropiere de Curtea de Argeș, dar și pe Transfăgărășan, unde echipajul va concura sâmbătă cu Ford Fiesta R2, mașina de concurs încadrată în nou înființata clasă RC4, după preluarea categoriilor FIA în cadrul FRAS.

„Începem sezonul 2019 cu un raliu nou, la Pitești, unde am participat ultima dată în 2010. Va fi o noutate pentru noi să concurăm pe probele speciale ale Raliului Argeșului și traseul pregătit de organizatori pare interesant. Aștept să vedem probele speciale la recunoașteri și să concuram pe probele din județ. De asemenea, sper ca fanii din zonă să fie prezenți în număr mare la raliu pentru a ne încuraja”, a spus Szabó Csongor înainte de plecarea spre Pitești, acolo unde se află punctul zero al Raliului Argeșului, prima etapă a CNRD 2019.

În ceea ce privește sezonul trecut, acesta a declarat că a fost unul în care echipajul a progresat și a învățat multe lucruri pe care le vor pune în practică și în acest sezon, iar anul acesta își doresc să obțină un nou titlu al categoriei.

„După o pauză lungă, revenim cu dor în mașina de curse pentru un nou sezon de raliuri. Mă bucură faptul că 2019 se anunță un an interesant, cu o luptă care va fi strânsă pe probele speciale. Vom avea o concurență serioasă și motive serioase să progresăm, să fim mai rapizi și să dăm totul pe probe. Așteptăm fanii la Pitești, în perioada 2-4 mai, pentru a ne susține și a aplauda toate echipajele aflate la start”, a spus Rareș Fetean, copilotul care este alături de Szabó Csongor pentru al treilea sezon.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.