SPORT 4 septembrie 2019

Supercupa României la futsal are loc la Buzău

de Covasna Media | 1043 vizualizări

Futsalul românesc este gata pentru noul sezon! Miercuri, de la ora 18.00, Sala „Romeo Iamandi” din Buzău va găzdui Supercupa României, confruntare în care se vor întâlni campioana Imperial WET Miercurea Ciuc și Futsal Club Dunărea Călărași, deținătoarea Cupei României. Intrarea va fi liberă!

Disputa se anunță una de cinci stele având în vedere valoarea loturilor celor două formații, obiectivele anunțate pentru noul sezon și ambițiile celor doi tehnicieni, spaniolul Sito Rivera și Marian Șotârcă, fostul mare internațional.

Gruparea harghiteană s-a întors duminică după-amiază de la Atena, acolo unde a câștigat cu maximum de puncte Grupa C a turului preliminar al UEFA Futsal Champions League. Ciucanii au punctat atât la impresia artistică, trecând pe rând de campioanele Irlandei, Elveției și Greciei, cât și în clasamentul UEFA.

Sito Rivera și-a dus echipa de la Aeroportul Otopeni direct la Buzău, încercând astfel să își țină în priză elevii. „Suntem o echipă profesionistă și trebuie să ne comportăm ca atare. Ne așteaptă un meci foarte greu împotriva echipei Dunărea Călărași. Vom juca pentru Supercupa României, adică pentru un trofeu, tocmai de aceea vrem să câștigăm, să ducem Supercupa la Miercurea Ciuc”, a spus Sito Rivera, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, www.frf.ro.

Dunărea Călărași, marea revelație a sezonului trecut, când a reușit să cucerească primul trofeu din istorie, Cupa României, și să încheie pe locul trei, e gata de drum! „Am început pregătirile la sfârșitul lunii iulie. Au trecut, așadar, șase săptămâni, timp în care ne-am pregătit foarte bine, am avut și câteva jocuri. Suntem pregătiți pentru Supercupa României, suntem pregătiți să învingem și să ducem la Călărași trofeul. Nu va fi însă ușor, o știm cu toții, Imperial WET fiind o echipă puternică, chiar mai puternică decât anul trecut, cu un sistem de joc bine pus la punct, o formație care vine cu un moral bun după calificarea în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League. Ciucanii sunt favoriți în acest duel. Avem un început de sezon foarte dificil, dar cred că îl putem gestiona”, a declarat Marian Șotârcă.

Dunărea Călărași s-a întărit în această vară prin achizițiile lui Petrișor Toniță, de la Autobergamo Deva, Ovidiu Aramă, de la CSM Târgu Mureș, și Marius Arhire, de la United Galați. „Primul este portarul echipei naționale, Aramă e un jucător crescut de cei de la Miercurea Ciuc, iar Arhire e un junior de perspectivă, împrumutat de la Galați”, a precizat Marian Șotârcă, pentru sursa citată.

Supercupa României de la Buzău va marca intrarea futsalului românesc într-o nouă eră. Meciul de la Buzău va fi primul în care combatantele vor fi obligate să folosească pe toată durata meciului un jucător născut în 1996 sau chiar mai tânăr.

Iată loturile celor două formații care se vor lupta pentru Supercupa României:

Imperial WET Miercurea Ciuc

Victor Lopez Gonzales, Gică Dospinescu portari; Hector Blazquez, Alvaro De Luis Yubero, Florin Matei, Marko Prsici, Bogdan Covaci, Cristian Matei, Andre Luiz Fernandes, Adrian Pânzaru, Stefan Rakici, László Szőcs, Levente Tankó, Savio Valadares

Antrenor: Sito Rivera

Dunărea Călărași

Petrișor Toniță, Andrei Moldovanu, Eugen Cinaru – portari; Ionuț Movileanu, George Tomescu, Andrei Ghiuță, Robert Vârlan, Doru Rotaru, Maricină Plugaru, Mădălin Nițu, Stefan Krstici, Ovidiu Aramă, Paulo Pinto, Yanez Galan, Cesar Ribeiro, Marius Arhire, Thiago Monteiro

Antrenor: Marian Șotârcă

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.