SPORT 15 martie 2016

Supercalculatorul Google, câștigă decisiv cu 4-1 împotriva campionului sud-coreean de go

de Agerpres | 633 vizualizări

AlphaGo, programul de inteligență artificială conceput de Google a obținut la Seul o nouă victorie împotriva sud-coreeanului Lee Se-dol, campion mondial al jocului de masă „go”, în ultima dintre cele cinci manșe disputate în stilul de „șah oriental”, relatează EFE.

Marți a fost disputată ultima manșă între supercalculator și campionul mondial la acest joc inventat în urmă cu aproape 3.000 de ani în China. Manșa a avut însă doar o valoare simbolică, mașina având la activ trei reușite față de numai una a omului.

Victoria de marți, care a avut loc în 280 de mișcări, s-a produs după cinci ore de partidă care s-a disputat într-un hotel din cartierul central Gwanghwamun al capitalei sud-coreene și care a putut fi urmărită pe internet.

Google va primi astfel premiul de un milion de dolari pe care se presupune că îl va dona UNICEF, potrivit comunicatului anunțat înainte de disputarea confruntării om-mașină.

Programul AlphaGo a fost produs de divizia DeepMind AI aparținând Google și este conceput să prevadă cele mai probabile mutări ale oponentului uman și să reacționeze în consecință. În luna octombrie acest program a câștigat un meci de cinci partide împotriva lui Fan Hui, un jucător european de top care este însă poziționat mult sub Lee Se-dol în ierarhia internațională.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.