SPORT 17 octombrie 2017

Șugaș Race a 5-a oară, cu superlative și satisfacții

de Covasna Media | 810 vizualizări

Organizatorii au trecut ediția din 2017 în analele concursului de alergare montană Șugaș Trail Running Race ca un succes absolut. Concursul s-a derulat sâmbătă, 14 octombrie pe timp frumos, în condiții optime, pe un traseu favorabil, spre mulțumirea celor 172 de concurenți sosiți din întreaga țară.

Pe lângă popularizarea disciplinei de alergare montană, evenimentul are ca scop și promovarea turismului din județ, traseul fiind marcat între localitățile Belin, Vâlcele și desigur Șugaș, care dispun de facilități spa - a declarat reprezentantul Asociației Covalpin, organizator al evenimentului, Tiberiu Andrei Poștoacă, foarte mulțumit de feed-back-urile pozitive ale participanților.

Pe traseul Hobby masculin cu o lungime de 7,5 km și un grad de dificultate mai scăzut față de celelalte trasee s-au clasat pe primele locuri Cojanu Sergiu, Bartók István, Tătaru Vasile, iar în cursa feminină Grancsa Camelia, Mateiu Florentina, Simniceanu Sarolta. Pe traseul Short masculin de 17 km au terminat primii Preda Ionuț Cătălin, Kelemen Peter, Anghel Dragos, la short feminin Stroescu Iuliana, Muscalu Ionela, Dósa Ibolya Judit.

Pe traseul Long masculin (27 km) prima poziție i-a revenit lui Mitrică Leonard, pe locul secund s-a situat Hajnal Róbert, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Kovács Attila.

Pe traseul Long feminin ordinea câstigătorilor a fost: Fazakas Bíborka, Scorțanu Cristina, Rotter Oana.

Anul acesta organizatorii au acordat pentru prima oară un premiu special lui Mitrică Leonard, cel care a reușit să doboare recordul înregistrat în 2015 pe traseul lung (1.52.39 – 1.53.41), ridicând astfel ștacheta pentru viitoarele ediții ale Șugaș Trail Running Race. Cu sprijinul sponsorilor el a primit un premiu special de 300 lei și produse.

În cei cinci ani de când se desfășoară acest concurs organizatorii s-au bucurat de ajutorul material al Direcției de Sport și Tineret din județ, Sepsi Rekreativ Srl, al Primăriei Sfântu Gheorghe, Consiliului Local al județului Covasna și Romsilva Covasna.

Bodor Tünde

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.