SPORT 17 noiembrie 2023

Șugaș Race 2023, reprogramat pentru anul viitor

de Diana Pantelimon | 762 vizualizări

Cea de-a IX-a ediție a concursului de alergare montană și mountain bike, „Șugaș Race”, a fost reprogramată pentru anul viitor. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în acest weekend, 18-19 noiembrie a.c., dar condițiile din teren nu sunt favorabile desfășurării activităților, ba mai mult, sunt periculoase, transmit organizatorii, într-o postare pe Facebook.

Riscul de producere al accidentelor este semnificativ, iar din pricina terenului dificil, echipele de salvare nu ar putea interveni în timp util.

„Ieri după-masă am fost din nou pe traseu pentru a reevalua situația la fața locului. Condițiile din teren nu sunt doar oribile, ci de-a dreptul periculoase. Pe scurt, în cazul unei accidentări ne aflăm în imposibilitatea de a putea interveni în timp util. Adăugând și prognoza meteo preconizată pentru weekend, am decis că nu merită să riscăm nici un centimetru. Considerăm că nici un premiu sau participare nu poate fi mai presus ca integritatea participanților. Muntele nu dispare de aici, nici noi și nici Șugaș Race.

Ce vedeți în imagini (n.red. un video publicat pe rețeaua de socializare) trebuia să fie o ieșire de o oră jumate cu mașinile de teren pentru a-și evalua fiecare mai bine zona de acțiune. S-a transformat literalmente într-o cursă de supraviețuire terminată la miezul nopții - după 7 ore - uzi până la piele și hipotermici, când am reușit să coborâm înapoi în civilizație. Ne cerem scuze pentru situația dată”, au transmis, joi, organizatorii prin intermediul Facebook, unde au distribuit și un video de pe traseu.

Cei care doresc să renunțe la participarea în competiție au opțiunea de a solicita returnarea sumelor plătite pentru înscriere. Cei care aleg să rămână în continuare înregistrați vor fi validați pentru evenimentul din anul următor.

„Cursa se reprogramează pentru 2024. Cei care vor, pot în continuare să ceară restituirea înscrierii, altminteri toți cei înscriși rămân validați pentru evenimentul următor. Sâmbătă de la ora 11 vom face o ieșire ca-n familie pe traseul de concurs de 17 km. Socializăm, strângem marcaje și la final servim un gulaș cald din partea casei”, se mai arată în anunțul de pe Facebook.

Ediția acestui an a fost deja amânată o dată, cu o lună. A fost programată inițial în octombrie, iar în ciuda faptului că organizatorii au obținut toate avizele necesare desfășurării competiției sportive în zonă, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Covasna (AJVPS Covasna) a refuzat reprogramarea partidelor de vânătoare din aceeași perioadă.

Organizatorul evenimentului este Asociația CovAlpin. Prima ediție a concursului s-a desfășurat în 2013, iar de atunci, numărul participanților a ajuns la câteva sute, din toată țara.

Sursa foto: Sugas Race/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.