SPORT 16 iunie 2020

Șugaș Băi, închis sâmbătă pentru teste de raliu

de Daniela Luca | 1138 vizualizări

Szabó Csongor se pregătește pentru etapa de la Argeș

După o perioadă de incertitudine, lumea motorsportului revine în forță. Campionatul Național de Raliuri va debuta anul acesta la Argeș, în perioada 25-27 iunie, iar pilotul Szabó Csongor va începe în weekend pregătirile pentru această competiție. Sâmbătă, 20 iunie, circulaţia publică va fi restricţionată între orele 9:00 și 17:00. 

La începutul anului, pilotul covăsnean Szabó Csongor ne-a spus că are obiective mărețe pentru sezonul competițional 2020. Printre planuri se număra și participarea la Campionatul European, însă instabilitatea creată de pandemie l-a forțat să își regândească prioritățile pentru anul curent. 

„Am renunțat la tot ce înseamnă Campionatul European, pentru moment. Am regândit totul și anul acesta ne axăm strict să facem kilometri și să ne bucurăm de fiecare kilometru, fără vreun obiectiv, ținând cont că nici bugete nu prea sunt. E și un sezon oarecum compromis, cu puține etape și e o nesiguranță totală, pentru că mai sunt etape care figurează în calendar, dar nu se știe exact dacă se vor ține sau nu”, ne-a spus pilotul. 

Prima etapă va avea loc în județul Argeș, în perioada 25-27 iunie, cu probe speciale programate în zona Câmpulung, dar și pe Transfăgărășan, însă fără spectatori. 

„E un raliu scurt. Vom aveam vineri două probe pe lângă Câmpulung și sâmbătă pe Transfăgărășan, până sus și înapoi. Sunt 100 și un pic de kilometri. Va fi foarte, foarte greu să prind încredere în mașină și să îmi găsesc ritmul meu. Trebuie să fiu foarte concentrat, dar eu sunt optimist pentru că ținând cont că fac teste la Șugaș Băi sâmbătă și cum cunosc foarte bine drumul, o să mă pot concentra să îmi găsesc ritmul și să mă acomodez cu mașina”, a precizat Szabó Csongor. 

Așadar, sesiunea de teste va avea loc sâmbătă, pe drumul de legătură între Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi, iar circulația va fi restricționată între orele 9:00 și 17:00. 

Copilotul său pentru primul raliu din Campionatul Național va fi Marcus Andreoiu, cel alături de care a concurat cu ani în urmă. 

„Perioada asta de trei luni a fost o necunoscută. Cel puțin pentru mine, pentru că acum o săptămână, două a fost o enigmă totală ce va fi. La prima etapă nu concurez cu Rareș, ci revine Marcus Andreoiu în dreapta mea, care e în Germania. Era cu semnul întrebării dacă o să poată să vină în țară fără să stea în carantină. La fel era și cu echipa mea de asistență din Ungaria. Marcus nu mi-e străin și de asta am și optat pentru el pentru că nu aș vrea să concurez pe Transfăgărășan cu un copilot pe care nu îl cunosc și în care nu am încredere”, a punctat pilotul. 

Acesta a adăugat că deocamdată nu este sigur că va participa la toate etapele Campionatului Național de Raliuri din acest an. 

„Mi-a fost foarte greu în aceste câteva luni și mi-a lipsit mașina, însă pe lângă asta a venit și dezamăgirea că am avut planuri și vise foarte mărețe și eram foarte optimiști și toate discuțiile cu partenerii erau destul de înaintate. Acum trebuie să regândim totul. La Argeș sigur vom fi la start și mai mult ca sigur și la Brașov-Harghita. Primele două etape le facem, iar restul patru sunt cu semnul întrebării încă. Depinde și de partenerii noștri și până nu își va reveni economia, ne va fi foarte greu, ținând cont că e un sport destul de costisitor. Dar deja lucrăm și facem tot posibilul ca să ajungem la cât mai multe etape”, a mai adăugat Szabó Csongor.

Anul trecut, Raliul Argeșului, etapă care a revenit în calendar după aproape un deceniu de pauză, a avut loc la începutul lunii mai, iar echipajul Sonic Motorsport, în ciuda vremii instabile, a reușit să obțină un loc pe podium sub privirile a peste 10.000 de persoane prezente la competiție. 

După un an și jumătate în care echipajul s-a aflat la startul concursurilor cu Ford Fiesta R2, în vara anului trecut pilotul a optat pentru o mașină mai performantă care să-l ajute să obțină rezultate mai bune. La Raliul Argeșului Szabó Csongor va concura cu Ford Fiesta R2T. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.