SPORT 9 mai 2014

Steaua şi-a asigurat titlul de campioană a României

de Covasna Media | 687 vizualizări

Steaua a învins Universitatea Cluj în deplasare şi a devenit din nou campioană, cu trei etape înainte de finalul Ligii 1.

Steaua are un avans de 10 puncte faţă de locul doi şi nu mai poate fi ajunsă, în contextul în care mai sunt 9 puncte în joc.

Steaua îşi păstrează astfel titlul de campioană după cel câştigat sezonul trecut.

Steaua Bucureşti a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Universitatea Cluj, în ultimul meci al etapei a XXXI-a a Ligii I, şi şi-a asigurat titlul de campioană a României.

Golul a fost marcat de Prepeliţă, în minutul 45+2, cu o lovitură cu capul de la marginea careului mic.

În minutul 90+3, de la gazde a fost eliminat Târnăcop, pentru un fault la Adi Popa.

Jocul a fost întrerupt pentru scurt timp în repriza a doua, după ce, în minutul 71, un suporter al Universităţii Cluj a intrat pe teren şi a încercat să îl lovească pe Varela.

A fost un sezon remarcabil pentru Steaua, care a pierdut un singur meci în Liga 1 și, după 31 de etape, are un avans de 10 puncte față de Petrolul, trupa de pe locul 2.

Chiar dacă au avut un parcurs greu în grupele UEFA Champions League, steliștii au ținut cadența perfect pe plan intern și au câștigat de o manieră autoritară al 25-lea titlu din istorie. Sezonul nu s-a încheiat însă pentru Reghecampf și jucătorii săi: pe 23 mai are loc finala Cupei României, contra Astrei.

În acest moment, Steaua are o linie de clasament impresionantă: 22 de victorii și 8 remize în 31 de partide, singurul eșec fiind suferit pe teren propriu cu FC Vaslui, scor 0-1.

Reporterii Digi Sport au surprins bucuria de nedescris a jucătorilor Stelei, chiar pe gazonul arenei din Cluj, iar Szukala, Adi Popa, Keșeru și Tătărușanu au răspuns entuziasmați la întrebarea: „Ce înseamnă acest titlu pentru tine?" Majoritatea au dedicat trofeul conducătorilor Gigi Becali și Mihai Stoica. Răspunsurile fotbaliștilor le puteți citi mai jos.

steaua-jucatori-bere

Lukasz Szukala: "Extraordinar! Înseamnă mult, foarte mult!"

Adi Popa: "Senzațional! Se pare că aici la U se câștigă titlul tot timpul, suntem bucuroși"

Claudiu Keșeru: "Senzațional! E primul din carieră. Băieții sunt senzaționali, tot clubul e senzațional, mă bucur foarte mult"

Andrei Prepeliță: "Al doilea titlu, e multă bucurie. Ne așteptam să dominăm și acest sezon. Am muncit foarte mult, Tommy ne-a întins la maximum și ne-a prins bine"

Lucian Sânmărtean: "Este un moment deosebit!"

Ciprian Tătărușanu: "Nimic dacă nu mai luăm încă unul. Sper să vină la anul. Steaua are putere să ia titlul și fără mine și fără orice jucător"

Mihai Pintilii: "Încă un pas important pentru cariera noastră, a tuturor. Mulțumim patronului Gigi Becali"

Laurențiu Reghecampf a devenit, în acest sezon, cel mai longeviv antrenor din Liga 1 și s-a încununat cu al doilea titlu consecutiv, al 25-lea din istoria clubului roș-albastru.

Singurul tehnician din primul eșalon rămas în funcție încă din vara lui 2012 a adus continuitate și în performanțe la cea mai titrată echipă a României, îmbogățind și propriul palmares.

„Am câștigat în stil de mare campioană”, spune antrenorul sub comanda căruia Steaua a dominat competiția internă în ultimele două sezoane și care nu i-a uitat nici pe patronul Gigi Becali și managerul general Mihai Stoica, dedicându-le noul trofeu lor și familiilor artizanilor acestui succes.

„E un sentiment incredibil, suntem mândri de ce am reușit să realizăm. Am depus foarte multă muncă și am îndurat foarte mult stres și de aceea ne-am bucurat așa de mult la finalul meciului, când eram matematic campioni. Am câștigat în stil de mare campioană. Au fost momente foarte grele anul acesta. Sperăm să avem prilejul să ne buurăm și cu patronul echipei, vom vedea ce se întâmplă și în zilele următoare. Nu avem programată nicio întâlnire cu patronul”, a declarat Laurențiu Reghecampf, la finalul meciului Universitatea Cluj – Steaua 0-1.

„Mă gândesc numai la cum vom petrece și cum vor fi zilele următoare. Jucătorii au nevoie să petreacă. Sunt mândru că am dovedit și anul acesta că suntem cei mai buni, că avem jucători și cel mai bun staff. Trebuie să le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, fiindcă sunt foarte mulți angajați în clubul Steaua. Le mulțumim și familiilor, fiincă atunci când realizezi aceste lucruri e important să nu te bucuri singur, ci în familie. Mulțumesc și eu familiei mele și copiilor, care mi-au fost alături mereu”, a adăugat antrenorul Stelei.

Tehnicianul roș-albaștrilor nu i-a uitat nici pe managerul general Mihai Stoica și patronul Gigi Becali, care nu au putut fi alături de echipă din cauza problemelor cu justiția: „Sper ca, prin rezultatele noastre, să le aducem bucurii”.

„Nu cred că jucătorii se gândesc la transferuri, atunci când au șansa de a deveni campioni. E un gol important pentru Prepeliță și pentru echipă. El poate că va intra în istorie grație golului care a adus titlul, dar cu toții merită laude”, a adăugat tehnicianul.

Laurențiu Reghecampf mai are un an de contract cu Steaua și spune că vrea să îl onoreze, pentru a aduce un nou titlu în vitrina clubului „militar”. „Normal că avem forță și ne dorim să câștigăm și Cupa. Mai avem timp și cu siguranță ne vom pregăti și vom încerca să câștigăm și Cupa. Am un contract pe care doresc să îl duc la bun sfârșit și să câștig un nou campionat”, a încheiat tehnicianul.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.