SPORT 7 iunie 2015

Stan Wawrinka, noul campion de la Roland Garros!

de Covasna Media | 555 vizualizări

rsz_h_51968928

A jucat perfect finala cu Djokovic, revenind de la 0-1 la seturi

Finala din 2015 de la Roland Garros a avut un câștigător surprinzător, după ce specialiștii l-au desemnat pe Novak Djokovic (28 de ani) ca fiind marele favorit la cucerirea trofeului. În finala de la Paris, liderul mondial a fost învins de elvețianul Stanislas Wawrinka (favorit 8), scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

A fost cel de-al doilea titlu de Grand Slam din palmaresul lui Wawrinka, cel care mai câștigase ediția din 2014 de la Australian Open. Cu acest triumf, Wawrinka va reveni în Top 4 ATP, el fiind doar unul dintre cei 6 sportivi aflați în activitate care au câștigat multiple Grand Slam-uri.

În vârstă de 30 de ani, Wawrinka a fost campion la juniori la RG în 2003, iar elvețianul a devenit primul jucător din 1988 încoace care câștigă la Paris după ce a cucerit titlul și la juniori. În urmă cu 27 de ani, suedezul Mats Wilander reușea această performanță, bifată doar de 6 sportivi de-a lungul istoriei.

Djokovic rămâne fără trofeu la Roland Garros

Pe de altă parte, Novak Djokovic ar fi putut fi al optulea jucător din istoria tenisului care reueșește să completeze Grand Slam-ul, adică obținerea trofeelor în toate cele patru turnee mari din calendarul ATP. Sârbul rămâne fără triumf la RG, unde a fost finalist în 2012 și 2014.

Partida a durat 3 ore și 15 minute, iar Wawrinka a contorizat 60 de lovituri câștigătoare, multe puncte fiind cu adevărat spectaculoase, de ambele părți ale fileului. Backhand-ul lui Wawrinka a funcționat perfect, iar jocul variat propus de elvețian l-a pus deseori în dificultate pe Nole, care a părut ușor epuizat. Wawrinka a expediat 9 ași și a profitat de 4 șanse de break din 15. Disputa de pe "Philippe Chatrier" l-a făcut pe Andy Roddick să exclame pe rețelele sociale: „Băieții ăștia parcă se joacă pe calculator. Este un tenis ireal!” Un citat care descrie destul de bine modul în care s-a disputat finala din acest an de la Roland Garros. 254 de puncte s-au jucat în această finală, ambii sportivi având procentaje aproape de 50% cu serviciul doi.

Djokovic nu a comis vreo dublă greșeală și a pierdut chiar dacă a alergat ceva mai puțin decât Stan: 3.715 metri, față de cei 4.041 de metri parcurși de campion. Scorul punctelor realizate la primire: 52-41 pentru Wawrinka. Cel mai rapid serviciu al lui Wawrinka a atins 204 km./h, în vreme ce Djokovic a lovit cel mai bine cu 218 km./h.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.