SPORT 30 august 2021

Sportivii din Sfântu Gheorghe pe podium la a VI-a ediție a concursului „Eu înot”

de Covasna Media | 960 vizualizări

Pe 23 august, la bazinul Sepsi Rekreativ din Sfântu Gheorghe s-a desfăşurat concursul de înot pentru copii „Eu înot”, organizat de către Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, care a reunit înotători de la 8 cluburi din țară cu ocazia celei de a VI-a ediții. Această competiție este un eveniment cu tradiție al orașului, organizat cu sprijiul primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.

Competițiile sportive joacă un rol extrem de important pentru copii, în special în urma pandemiei, atât în dezvoltarea fizică, cât și în dezvoltarea comportamentală și în orientarea către rezultate a copiilor. Ei învață să fie perseverenți în activitățile pe care le desfășoară și să își urmărească performanța și evoluția de la un concurs la altul, ambele concretizate în rezultate tot mai bune și în colecții de medalii ce poartă cu ele amintirea încercărilor și a reușitelor de la fiecare concurs.

La această ediție, participanții Clubului Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe au obţinut următoarele rezultate:

Locul I

TOTHPAL MÁRK – 50m spate 

BERTOLD ANDRAS BOHM – 50m liber, bras și spate

ZELENÁK DÁVID – 50m liber și 50m fluture

Locul II 

GHICAN TEODORA CLAUDIA – 50m bras 

TOTHPAL MÁRK – 50m picioare liber

PUIU LUCIAN CONSTANTIN – 50m bras și spate

Locul III

PUIU LUCIAN CONSTANTIN – 50m liber

GHICAN TEODORA CLAUDIA – 50m spate

GÁLL TAMARA (2009) – 50m fluture

SÂRBU NORBERT ANDREI – 50m liber, bras și spate

„Sunt bucuros că am reușit să organizăm o nouă ediție a acestui concurs și mai ales că Dragoș Coman, înotător român de top ce a câștigat medalii la mai multe competiţii naționale și internaționale (Campionatul European, Campionatul Mondial) a hotărât să fie alături de noi să urmărească întregul concurs. Pentru mulți copii, oamenii cu astfel de rezultate sunt o inspirație ce îi motivează să înțeleagă că atunci când depun efort, vor urma și rezultatele.

Rezultatele se văd și la DAVID ZELENÁK, un copil cu sindromul Down, care practică înotul, participă și se înhamă la provocările ce vin cu fiecare concurs de înot organizat de Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe și care a obținut un timp surprinzător de bun, mult superior celor obținute anterior, ce l-a clasat pe locul I în categoria sa din cadrul concursului. A dovedit cu adevărat că „el înoată" și „el poate” mai mult J.

Aș vrea să felicit toți câștigătorii și concurenții la competiție pentru efortul depus și pentru voința și dăruirea cu care vin la fiecare ediție și să le mulțumesc antrenorilor care i-au pregătit și i-au înscris, pentru că, fără ei, concursul „Eu înot” nu ar fi devenit o tradiție așa frumoasă. De asemenea, le mulțumesc părinților care își susțin constant copiii în acest sport și care văd importanța acestor competiții pentru evoluția lor. Cumva, ei chiar au un rol extrem de important în voința copiilor de a continua înotul, performanța și tot ce poate oferi această ramură sportivă în dezvoltarea lor.

Nu în ultimul rând, mulțumesc Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Sepsi Rekreativ și sponsorilor noștri: Bertis, Biborțeni, Bon Sweet Bon și American Pizza, care sprijină constant înotul și competițiile de înot din oraș și fără de care acest concurs nu ar fi fost la fel”, a declarat organizatorul şi antrenorul Ciprian Grosu.

(Sursa: comunicat de presă)

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.