SPORT 18 octombrie 2013

Spectacol de caritate "Sport pentru viață" [FOTO]

de Covasna Media | 561 vizualizări

Sute de persoane au participat la acțiunea de caritate organizată pentru Sergiu Mazîlu

Sala Sporturilor „Szabó Kati” din Sfântu Gheorghe a fost joi seara locul în care solidaritatea umană a fost la ea acasă. Sute de persoane de toate vârstele au participat la acțiunea de caritate „Sport pentru viață” organizată pentru a ajuta un tânăr din oraș să strângă suma de bani necesară pentru o intervenție medicală în China.

Zeci de sportivi din oraș, dar nu numai, au susținut demonstrații de arte marțiale, tae-bo, zumba și street dance, iar evenimentul a avut menirea să impresioneze şi impulsioneze oamenii, făcându-i să ia atitudine şi să doneze bani, în speranţa de a-l ajuta pe  Sergiu Mazîlu, care suferă de carcinom renal stâng operat – şi care are nevoie de o sumă mare de bani pentru efectuarea tratamentului în străinătate. La demonstrații au participat cluburile CSM Sfântu Gheorghe, Show Time, Shigeru Egami, Corona Brașov, demonstrația de zumba a fost condusă de Simona Marcu, iar în încheiere Diana Logofătu și formația Scholastic au încins atmosfera printr-un mini concert.

Spectatorii, în jur de o mie la număr, au savurat spectacolul și au donat bani, fiecare după posibilități. Unii ne-au spus că îl cunosc pe Sergiu și vor să îl vadă din nou sănătos, alții au venit doar pentru că, spun ei, nu pot rămâne indiferenți în fața unui asemenea (ne)caz.

Sergiu Mazîlu suferă de carcinom renal stâng operat şi are nevoie de o sumă mare de bani pentru efectuarea tratamentului în străinătate

Drama lui Sergiu a început acum 5 ani şi jumătate, când nici nu împlinise 27 de ani şi în numai o săptămână era spitalizat la Institutul de Urologie Cluj Napoca, operat, fără un rinichi şi cu un diagnostic înfiorător: tumoră renală. Buletinul histopatologic a arătat, din nefericire, că tumora a fost malignă şi că deja se extinsese! Ficatul i-a fost afectat şi de atunci a dus o luptă continuă cu viaţa! Şi a reuşit… dar numai pentru 4 ani. Tratamentele urmate au avut efecte secundare: o dereglare a glandei tiroide, o aritmie şi o anemie severă. Şi abia acum a început partea mai grea: metastazele au evoluat, au crescut atât ca număr, cât şi ca dimensiuni! Iar starea lui Sergiu s-a alterat vizibil. Acum se leagă de o ultimă speranță, un tratament în China, care îl costă 18-20.000 de euro, bani pe care nu îi are. La spectacolul de joi s-a strâns suma de 10.000 de lei, ceea ce este un început.

Cei care doresc să îl ajute, pot dona bani în conturile deschise în acest sens: Banca Transilvania, sucursala Sfântu Gheorghe RO21BTRL01501201F73699XX – lei, Banca Transilvania, sucursala Sfântu Gheorghe RO17BTRLEURCRT00F7369901 – euro, Banca Unicredit Tiriac, agenția Sfântu Gheorghe RO86BACX0000000845550000 – lei. Titularul conturilor este Mazîlu Iulius Sergiu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.