SPORT 27 iunie 2018

Spania – Rusia și Portugalia – Uruguay primele optimi de finală la Campionatul Mondial

de Covasna Media | 561 vizualizări

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia începe să își determine clasamentele finale în grupele preliminare. Astfel, în grupa A, Uruguay a învins fără drept de apel Rusia cu scorul de 3-0, gazdele pierzându-l și pe Smolnikov, care a fost eliminat direct cu cartonașul roșu.

În celălalt meci al grupei, derby-ul arab a însemnat un joc spectaculos, cu multe contre. Arabia Saudită s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Egiptului.

Clasamentul grupei este următorul:

  1. Uruguay 9 puncte
  2. Rusia 6 puncte
  3. Arabia Saudită 3 puncte
  4. Egipt 0 puncte

În grupa B, Spania a fost ținută în șah de Maroc, o echipă totalmente demotivată, care nu mai avea nicio șansă de calificare. Maghrebienii au condus cu 1-0 și 2-1, însă Isco și compania au restabilit de fiecare dată egalitatea, obținând o remiză prețioasă.

Portugalia și Iran s-au duelat în cel mai încins meci al zilei. Lusitanii au deschis scorul printr-un gol superb semnat de Ricardo Quaresma, în minutul 45. Apoi tot portughezii au ratat un penalty acordat după o reluare controversată, grație sistemului video. Cristiano Ronaldo a ratat lovitura de pedeapsă, apoi tot starul lui Real Madrid a fost pe punctul de a primi cartonașul roșu, după un cot aplicat în maxilarul unui fundaș iranian. Din nou s-a utilizat proba video, care a impus acordarea doar a unui avertisment.

Pe final, persanii au egalat din lovitura de pedeapsă pe care a transformat-o Ansarifard, încă odată solicitându-se reluările din carul de televiziune. După golul de 1-1, Taremi a ratat agonizant golul care putea califica Iranul în faza eliminatorie, în dauna campioanei europene Portugalia.

Clasamentul grupei:

  1. Spania 5 puncte, golaveraj 6-5
  2. Portugalia 5 puncte, golaveraj 5-4
  3. Iran 4 puncte
  4. Maroc 1 punct

În optimile de finală, pe această parte de tablou, vom avea următoarele jocuri:

Spania – Rusia

Portugalia – Uruguay

Celelalte grupe au programate disputele din etapa a treia până joi inclusiv. Apoi vineri, 29 iunie, este zi de pauză la Campionatul Mondial, după care, din 30 iunie încep deja optimile de finală.

Până acum, Mondialul rusesc a bifat un record absolut de eficiență, 36 de meciuri toate cu minimum un gol marcat.  

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.