SPORT 2 iunie 2014

Simona Halep, în sferturi la Roland Garros. Mergea joacă semifinala la dublu

de Covasna Media | 455 vizualizări

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-3, pe americanca Sloane Stephens.

A patra jucătoare a lumii şi cap de serie numărul 4, Halep ajunge în premieră în sferturi la Roland Garros şi a doua oară consecutiv într-un Grand Slam, după ce a reuşit aceeaşi performanţă şi la Australian Open.

Românca s-a impus după o oră şi 18 minute de joc şi continuă parcursul perfect la Paris, unde nu a pierdut încă vreun set.

„A fost un meci greu, aşa cum mă aşteptam, însă sunt foarte fericită că sunt pentru prima oară în sferturi aici. Nu vreau să opresc în această fază, dar mă aştept la un meci foarte greu în turul următor”, a spus Simona, imediat după finalul meciului.

După ce primele trei favorite - Serena Williams, Na Li, Agnieszka Radwanska - au fost eliminate, Halep a rămas jucătoarea cel mai bine clasată în clasamentul mondial rămasă în cursa pentru titlu la Roland Garros.

În cazul în care va reuşi să câştige titlul în capitala Franţei, Halep se va alătura celorlalţi doi români care au triumfat în al doilea Grand Slam al anului, Ilie Năstase şi Virginia Ruzici.

„Dacă voi fi a treia din România care să câştige la Paris, după Virginia şi Ilie, aş fi cea mai fericită”, a afirmat Halep.

În sferturi, reprezentanta ţării noastre va juca împotriva rusoaicei Svetlana Kuznetsova, care a învins-o în optimi pe Lucie Safarova.

Un alt rezultat remarcabil pentru România a fost obţinut în turneul masculin de dublu.

Florin Mergea şi partenerul său, croatul Marin Draganja, s-au calificat în semifinale, după ce au trecut în trei seturi, scor 6-7, 6-3, 7-6, de perechea Daniel Nestor/Nenad Zimonjic (Canada/Serbia), favoriţi numărul 3, după două ore şi 16 minute.

Pentru un loc în ultimul act, Mergea şi Draganja vor juca împotriva spaniolilor Marcel Granollers şi Marc Lopez, care au reuşit să-i elimine pe principalii favoriţi, gemenii americani Bob şi Mike Bryan, în două seturi, scor 6-4, 6-2.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.