SPORT 10 mai 2014

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid!

de Covasna Media | 504 vizualizări

simona halep 3

Simona Halep a avut o evoluție entuziasmantă în semifinala turneului de la Madrid, unde a învins-o pe Petra Kvitova.

Cea mai bună jucătoare din România a început mai greu partida de pe stadionul Manolo Santana și a cedat actul inaugural în tiebreak, cu o dublă greșeală la ultimul punct.

Adversara Simonei a început bine și actul secund, s-a distanțat la 3-1 și părea că are controlul meciului. Simona și-a revenit la timp și a profitat de degringolada instalată surprinzător în jocul sportivei din Cehia.

Halep a reușit 7 game-uri la rând cu care a egalat situația la seturi și a pornit cu un break în actul decisiv.

Cu toate că a mai făcut două game-uri până la final, Kvitova a părut extrem de obosită în ultimul set și a comis o mulțime de erori neforțate. Pe întreaga durată a semifinalei, cehoaica a adunat nu mai puțin de 66 astfel de greșeli.

Simona și-a văzut în continuare de joc, a contabilizat cadourile adversarei sale și a lovit năpraznic de fiecare dată când a avut ocazia. Halep a închis partida cu un serviciu imposibil de returnat, care a scos-o pe Kvitova mult în exterior, și s-a impus cu 6-7, 6-3, 6-2.

Acest meci a avut o importanță deosebită în ceea ce privește clasamentul mondial. În urma victoriei, Halep este sigură că va rămâne pe locul 5 în lume, iar dacă va cuceri trofeul va urca pe poziția a patra în clasamentul WTA.

În schimb, în cazul în care Simona ar fi pierdut semifinala, iar Kvitova ar fi reușit să cucerească titlul, cehoaica ar fi urcat pe locul 5, iar reprezentanta noastră ar fi coborât pe 6.

Pentru marele trofeu de la Madrid, Simona Halep o va înfrunta pe Maria Sharapova, care a trecut de Agnieszka Radwanska în două seturi.

Pentru calificarea în finală, Simona are asigurat un cec de 342.600 de euro și 650 de puncte în clasamentul WTA. În cazul unei victorii în ultimul act, ea va primi 698.720 de euro și 1000 de puncte, urmând să urce pe locul 4 în lume.

(digisport.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.