SPORT 27 ianuarie 2015

Simona Halep, eliminată în sferturi la Australian Open

de Covasna Media | 519 vizualizări

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open după un meci halucinant contra Ekaterinei Makarova. Rusoaica s-a impus cu 6-4, 6-0 în doar o oră și nouă minute. În ciuda înfrângerii, Simona rămâne pe locul trei în clasamentul WTA.

Sigură pe loviturile sale, cu un serviciu excelent, cu mult efect, jucătoarea de 26 de ani născută la Moscova a reușit să scurteze punctele pentru a nu-i oferi Simonei șanse de a controla schimburile.

Parcă fără să realizeze acest lucru, a treia jucătoare a lumii s-a precipitat și a acceptat fără replică ritmul impus de oponenta sa, ba chiar a părut că și ea își dorește să se încheie mai repede partida.

Evident, după un eşec atât de mare, Halep a apărut îngândurată la conferinţa de presă ce a urmat partidei, iar primele reacţii au fost clare. ”M-am antrenat foarte bine dimineaţă, dar poate că am fost uşor prea stresată înainte de meci. Am avut o zi proastă. Dar Ekaterina merită felicitări, a jucat foarte bine, i-a intrat tot, astfel că merita să câştige. Nu pot spune că am jucat cel mai bun tenis al meu, dar ăsta e sportul”, a declarat Halep la finalul partidei cu Makarova.

“N-a fost presiune. Poate doar am fost puţin stresată. Nu ştiu de ce. Ştiam cum e să joci într-o fază superioară aici, de anul trecut, când am jucat sferturi, nu e vorba de presiune. Pur şi simplu, n-am simţit mingea, n-am simţit jocul. A fost o zi foarte proastă pentru mine. Am simţit de la început că jocul meu nu merge, am încercat să schimb ce nu mergea, dar nu am reuşit. În momentele cruciale, ea a jucat bine, a avut noroc cu mingile la limită, ale mele au mers în afara terenului. Sunt fericită cu ce am reuşit aici”, a continuat Halep.

Aşa cum era de aşteptat, întrebările jurnaliştilor s-au îndreptat şi spre setul 2, pierdut la 0 de Halep.”Mental am încercat să fac tot ce puteam astăzi. Dar poate nu am luptat prea bine în timpul punctelor. Mi-am pierdut concentrarea ca să câştig punctele, să câştig meciul. N-am mai crezut deloc în al doilea set şi poate de aceea am pierdut cu 6-0”, a încheiat numărul 3 mondial.

În urma acestui rezultat, Simona va primi 430 de puncte WTA și 241.000 de euro.

La actuala ediţie a turneului de la Melbourne, Halep şi-a egalat performanţa reuşită cu un an în urmă, calificarea în sferturi. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, îşi va păstra locul 3 WTA şi după încheierea acestei competiţii.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.