SPORT 9 iulie 2019

(Update) Simona Halep, a doua oară în carieră în semifinalele turneului Wimbledon

de Covasna Media | 817 vizualizări

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA. Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.

Halep a început rău meciul cu Zhang, fiind condusă cu 3-0, ea nereuşind să îşi găsească ritmul în primele schimburi şi să simtă mingea prea bine. Halep a reuşit să ia un prim ghem, pe propriul serviciu, dar Zhang a refăcut ecartul, 4-1. Ghemul cu numărul şase a fost unul de mare însemnătate pentru primul set, Simona reuşind să îl ia după ce a salvat patru mingi de break. Halep a prins mai multă încredere, iar asiaticei nu i-au mai intrat mingile ca până atunci, astfel că fostul lider mondial a făcut break, iar apoi a restabilit egalitatea, 4-4. Zhang şi Halep au servit bine în continuare şi jocul a ajuns în tiebreak (6-6), unde Halep a condus ostilităţile şi s-a impus cu 7-4.

Simona Halep a fost la cârma jocului încă din debutul actului secund, a condus cu 1-0 şi 2-1, iar apoi a rupt echilibrul cu un prim break, Zhang a greşit tot mai mult, iar românca nu i-a lăsat nicio speranţă, câştigând cu 6-1.

Halep a egalat situaţia în meciurile directe cu Zhang, 2-2, după ce asiatica a învins în 2016 în primul tur la Australian Open, cu 6-4, 6-3, şi în acelaşi an la Beijing, cu 6-0, 6-3, în optimi. Singura victorie anterioară a Simonei s-a înregistrat în 2012, în primul tur la Indian Wells, cu 6-1, 6-1.

Din punct de vedere statistic, în meciul de la Wimbledon, fiecare jucătoare a reuşit un as, Halep a avut o dublă greşeală, iar Zhang două, românca a servit mai bine, având 72% puncte cu primul serviciu (faţă de 67% chinezoaica) şi 44% cu al doilea (41%). Halep a fost superioară la mingile la fileu (86%-50%), la mingile de break transformate (50%-20%). Zhang a avut mai multe mingi direct câştigătoare (22-16), dar şi mai multe erori neforţate (29-13).

Halep, care anul trecut s-a oprit în turul al treilea la Wimbledon, şi-a asigurat un cec de 588.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act cu ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA) sau cu Karolina Muchova (Cehia, 22 ani, 68 WTA).

Surse: News.ro, Agerpres

Sursă foto: wtatennis.com

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.