SPORT 25 august 2013

Simona Halep a câștigat turneul de la New Haven! Al patrulea trofeu al anului pentru sportiva româncă

de Covasna Media | 494 vizualizări

Simona Halep (locul 23 WTA) a reușit să câștige cel de-al patrulea turneu al anului și totodată din întreaga carieră.

Cea mai bună româncă din 2013 s-a impus în turneul de la New Haven, după ce a învins-o în finală pe Petra Kvitova. Scorul final a fost 6-2, 6-2 pentru compatrioata noastră, care a încheiat meciul cu un as, după o oră și 6 minute.

Simona a început destul de greu ultimul act din turneul american, iar după trei game-uri era condusă cu 1-2. A urmat un adevărat galop de sănătate din partea româncei, care și-a adjudecat nu mai puțin de 9 jocuri la rând.

Kvitova nu a putut stăvili jocul extrem de bun al Simonei, a mai punctat doar de două ori și a fost nevoită să se recunoască învinsă. Jocul constănțencei a fost entuziasmant, ea reușind să salveze toate cele 4 mingi de break ivite pe serviciul ei.

În schimb, Halep a izbutit câte două break-uri în fiecare set și per total și-a trecut în cont aproape de două ori mai multe puncte decât adversara sa: 58-32. De asemenea, românca a comis doar 6 greșeli neforțate, în comparație cu cele 25 ale Kvitovei.

Astfel, Halep își adaugă în palmares titlul de la New Haven, după cele obținute în cursul anului la Nurnberg, Hertogenbosch și Budapesta.

Pentru obținerea titlului din SUA, Halep va primi 470 de puncte WTA şi 117.000 de dolari. În urma performanței din această săptămână, Simona va urca între primele 20 de locuri în clasamentul mondial.

"Nu mă așteptam să câștig în două seturi, a fost un meci foarte bun pentru mine, am jucat foarte bine, m-am bucurat pentru fiecare punct. Mă bucur enorm că am câștigat.

Trebuie s-o felicit pe Petra pentru evoluțiile din această săptămână. Sunt foarte fericită, mă simt foarte bine. Am jucat foarte bine în această perioadă. Trebuie să-i mulțumesc și antrenorului, pentru că a fost alături de mine. Sper să repet performanțele și la US Open, peste o săptămână, știu că va fi un turneu foarte greu”, a spus Simona Halep la finalul meciului.

Românca este cotată cu cea de-a 21-a șansă la cucerirea trofeului de la US Open și va juca în primul tur împotriva sportivei britanice Heather Watson (locul 77 WTA).

(digisport.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.