SPORT 13 iunie 2023

Sfântu Gheorghe va reveni pe harta futsalului din România

de Daniela Luca | 597 vizualizări

Clubul Sepsi-SIC anunță că, pe lângă secțiile de baschet, handbal, lupte, tenis de masă și ciclism, va fi înființată și o echipă de futsal. Reprezentanții grupării anunță că sportivul Mánya Szabolcs se întoarce la Sfântu Gheorghe și își propune să pună din nou orașul pe harta futsalului românesc.

„Ne bucurăm foarte mult că Mánya Szabolcs se întoarce acasă și va ajuta viitoarea noastră formație ca antrenor-jucător. Sportivul în vârstă de 34 de ani a întărit echipa ScoreGoal Kecskemét în ultimii trei ani, dar își dorea noi provocări, așa că s-a întors la Sfântu Gheorghe.

Bazându-ne pe jucători din județul Covasna, scopul clubului este de a pune din nou orașul nostru pe harta futsalului românesc, acolo unde am obținut rezultate bune timp de ani de zile. Vom anunța mai multe știri despre noul proiect în perioada următoare, așa că vă rugăm să aveți răbdare. Bun venit, Szabi”, se arată într-o postare de pe Facebook a clubului Sepsi-SIC.

Futsalul este jucat de două echipe, fiecare de câte cinci jucători, dintre care unul este portarul. Fiecare echipă poate avea în plus un număr de rezerve. Spre deosebire de alte forme ale fotbalului în sală, terenul este delimitat de linii și nu de panouri cu ajutorul cărora mingea poate fi jucată.

Sepsi Futsal Spicom a fost una dintre echipele importante ale futsalului românesc, însă a fost retrasă din competiții după ce a retrogradat din Liga 1, în 2018, notează frf.ro.

Sursă foto: ScoreGoal Kecskemét

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.