SPORT 27 martie 2019

Sfântu Gheorghe va găzdui Campionatul Național de Sprint Urban

de Daniela Luca | 696 vizualizări

Înscrierile se pot face până la data de 31 martie 

Federația Română de Orientare în colaborare cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubul Sportiv Municipal VSK Csíkszereda Miercurea Ciuc organizează în weekendul din 6 și 7 aprilie Campionatul Național de Sprint Urban - Sepsi Kupa. Competiția este o noutate, spun organizatorii, pentru că va îmbina orientarea urbană cu alergarea pe pistă. Toți iubitorii de mișcare sunt invitați să-și antreneze spiritul competitiv și să-și testeze abilitățile de orientare.  

„Încercăm să facem o premieră, în România nu prea s-a făcut până acum. Întregul Campionat de Sprint Urban este o premieră, dar marea noutate este ceea ce se face pentru prima dată acum - îmbinăm orientarea, care din școala primară poate știu toți cum era cu busolă, cu hartă prin pădure, cu alergarea pe pistă. Deci facem o etapă de orientare în oraș, care e cea mai simplă variantă a orientării în oraș și o etapă pe pista din jurul stadionului, profitând de ocazie că pista a ajuns în sfârșit în administrarea municipalității”, a punctat marți, 26 martie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Sfântu Gheorghe, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert, adăugând, totodată, că acest sport presupune să fii mereu ager și concentrat pentru a nu pierde timpul prețios în care trebuie să finisezi etapa.  

Așadar, sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 15:00, la Liceului de Artă „Plugor Sándor” se va da startul etapei de sprint urban, iar duminică, pe 7 aprilie, de la 10:00 va începe a doua etapă a competiției, cea de alergare pe pistă care va avea loc la Stadionul din cartierul Simeria.

Deși termenul de înscriere a expirat pe 25 martie, organizatorii au pus la dispoziție alte șase zile în care doritorii vor avea posibilitatea să se înscrie în concurs. Așadar, pentru o taxă suplimentară de 5 lei, înscrierile se pot face până pe 31 martie pe mail-ul radulyrobert@szereda.ro.

Participarea la Campionatul Național de Sprint Urban se face pe categorii, în funcție de vârstă, iar categoriile cu mai puțin de șase sportivi vor fi comasate.

Înscrierea pentru categoriile MW Elit, MW 18, MW 35 costă 25 de lei pentru ambele etape. Pentru categoria MW 45, 55 și 65 înscrierea costă 20 de lei, iar pentru categoria MW 14 – 15 lei pentru ambele etape.

„Este o similitudine și o mare deosebire între alergarea în general și alergarea cu hartă. În lumea de astăzi din ce în ce mai mult se folosește GPS-ul și unii habar nu au pe unde au umblat. (...) Sportul acesta este exact ca GPS-ul numai să GPS-ul ești tu. Deci harta ți se dă în mână și se fixează punctele pe care trebuie să le atingi și ordinea, și tu ești cel care, sau cea care trebuie să alegi varianta dintr-un punct în celălalt, deci traseul pe care o să-l urmezi, traseul optim și să-l și faci”, a mai subliniat Ráduly Róbert.

Acesta a adăugat că Fitness Tribe, comunitatea de alergători din Sfântu Gheorghe, va fi prezentă la competiție.

Validarea se va face la centrul de concurs, respectiv la Liceului de Artă „Plugor Sándor”, în data de 6 aprilie, în intervalul 12:00-14:00, iar odată cu achitarea taxei de participare se va ridica și numărul de concurs.

Câștigătorii vor fi premiați cu tricouri, cupe și medalii. Prin această competiție, spun organizatorii, se dorește ca și localnici din Sfântu Gheorghe să se alăture acestui tip neobișnuit de mișcare.  

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.