SPORT 24 octombrie 2018

(Update) Sepsi SIC, într-una dintre cele mai tari grupe din Eurocupa de baschet feminin

de Covasna Media | 627 vizualizări

Cu două echipe din Turcia şi una din Rusia, Sepsi SIC este într-una dintre cele mai tari grupe din Eurocupa de baschet feminin, a declarat, miercuri, antrenorul echipei Sepsi SIC, Zoran Mikes, la conferinţa de presa din Sepsi Arena. 

Campioana României la baschet feminin, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, va întâlni joi seară, pe teren propriu, formaţia rusă Enisei Krasnoiarsk în primul meci din grupa D a EuroCup.

Managerul Sepsi SIC, Rusz Istvan, a declarat miercuri că jucătoarele covăsnene nu vor avea o misiune uşoară, având în vedere că Enisei este o echipă foarte puternică, dar şi-a exprimat încrederea că spectatorii vor avea parte de un meci frumos.

„Enisei este a patra echipă în momentul de faţă într-o ţară ca Rusia, care are un campionat foarte puternic, primele trei echipe participă în Euroligă (...) În Turcia şi Rusia au loturi foarte bune, au bani foarte mulţi pentru sporturi şi au loturi foarte bune. Nu numai primele două, trei, patru echipe, ci tot campionatul lor este puternic, aşa că noi trebuie să ne aşteptăm la un meci bun. Este o grupă foarte tare, cu două echipe din Turcia şi cu o echipă de Rusia, dar noi suntem bine pregătiţi, toată echipa noastră este aptă, deci eu cred că cei care vor veni la meci vor vedea un spectacol frumos“, a declarat Rusz Istvan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antrenorul Sepsi SIC, Mikes Zoran, a făcut un apel către fani să vină într-un număr cât mai mare la meci, amintind că publicul a avut un rol foarte important şi la meciurile de anul trecut.

„Şi anul trecut când am jucat acasă am avut arena plină şi a fost o experienţă deosebit de frumoasă. Sperăm că vom avea acelaşi număr mare de fani în tribune şi că o să pornim mâine cu bine în EuroCup“, a declarat Mikes Zoran.

Partida se va disputa joi, de la ora 19,00, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.

Celelalte două adversare ale campioanei României în EuroCup sunt Mersin Buyukşehir BS şi Orman Genclik, ambele din Turcia.

Conform FIBA, formatul competiţional al EuroCup prevede că în faza grupelor din sezonul regulat fiecare echipă va disputa câte şase meciuri, trei acasă şi trei în deplasare.

Al doilea meci al lui Sepsi în această competiţie va fi tot acasă, împotriva lui Mersin Buyukşehir, pe 1 noiembrie, şi va fi urmat de trei deplasări, cu Orman Genclik - 8 noiembrie, Enisei - 28 noiembrie, şi Mersin Buyukşehir - 5 decembrie. Ultima partidă din grupă va avea loc pe teren propriu, pe 13 decembrie, contra lui Orman Genclik.

Urmăriţi declaraţia managerului sportiv, Rusz István, în filmul următor.

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.