SPORT 27 septembrie 2018

Sepsi OSK și AFK Csikszereda, în optimile de finală ale Cupei României

de Covasna Media | 967 vizualizări

Această săptămână este dedicată 16-imilor de finală din Cupa României la fotbal. Populara competiție a furnizat deja o surpriză, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă din Liga a III-a, calificându-se în optimile de finală. Harghitenii s-au impus în dauna celor de la Energeticianul (Liga a II-a) cu scorul de 2-1, golurile fiind înscrise de atacanți György și Magyari, respectiv Vlad Rusu.

Formația ciucană este antrenată de Valentin Suciu, fostul tehnician cu care vecina Sepsi OSK Sf. Gheorghe a promovat în Liga I. Covăsnenii de la Sepsi s-au calificat cu mari emoții în faza următoare, trecând la loviturile de departajare în deplasare, de ASU Politehnica Timișoara, cu 5-3, după 1-1 în timp regulamentar și prelungiri.

Formația noastră a deschis scorul prin atacantul Prosser, care a profitat de o bâlbâială a defensivei timișene. Gazdele au egalat printr-un șut superb al lui Ignea, iar jocul a înghețat literalmente până în minutul 120.

Cele două echipe:

ASU Poli: Murariu - Bilia (cpt.), Nicolescu, Coadă, Dr. Cojocaru - Fl. Lazea, Vigrăşan - Bedea, A. Ignea, I. Plămadă – Velici

Rezerve: D. Munteanu - Ghinescu, Bănică, Miholca, Bozian, C. Jurj, Szasz

Antrenor: Cosmin Petruescu

►Sepsi: Fejer - Dodoi, I. Ursu, Ad. Rus, Fl. Ştefan - Velev, Karnitskiy, Mensah, Y. Hamed - Prosser, Hadnagy (cpt.)

Rezerve: Niczuly - Jovanovic, D. Sato, Vaşvari, St. Drăghici, Nouvier, Simonovski

Antrenor: Eugen Neagoe

►Au marcat la loviturile de departajare: Bănică, Bozian / Hadnagy, Nouvier, Rus, Stephan Drăghici

În primul derby de Liga I al acestei faze competiționale, FC Voluntari a dispus acasă de FC Botoșani cu 2-1, moldavii rămânând în doar 9 jucători, după două eliminări. Tot de două ori s-a arătat cartonașul roșu și la Galați, acolo unde Dacia Unirea Brăila a fost învinsă de Dinamo cu 3-1. Pe banca tehnică a alb-roșiilor a debutat noul antrenor Claudiu Niculescu, înlocuitor al lui Florin Bratu. Pe banca tehnică a brăilenilor s-a aflat un fost dinamovist, Florentin Petre. Ambele echipe au terminat în 10 jucători.

Sportul Snagov a fost gazdă pe Centralul din Bănie, la partida cu Universitatea Craiova. Știința nu a avut probleme în a-și apropia victoria, marcând câte un gol în fiecare repriză. Tabela de 2-0 s-a conturat grație unor jucători aflați la primul gol într-o partidă oficială în tricoul alb-albastru: fundașul Gardoș și atacantul Markovic.

Ieri au avut loc mai multe meciuri în aceeași fază a competiției, iar astăzi mai sunt programate alte patru partide, după cum urmează:

16:00 | Luceafărul Oradea - AFC Astra

16.30 Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș

18:45 | Rapid - Turris Oltul Turnu Măgurele

21:30 | Unirea Alba Iulia - FCSB

Cristian Frisk

Sursă foto: facebook.com/osksepsi

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.