SPORT 22 iulie 2020

Sepsi OSK scrie istorie pentru sportul covăsnean

de Covasna Media | 854 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, Sepsi OSK va disputa finala Cupei României, în care o va întâlni pe FCSB. Până în prezent, aceasta este cea mai importantă performanță din istoria clubului și a fotbalului covăsnean.

Parcursul echipei noastre în actuala ediție a Cupei României a debutat pe 26 septembrie 2019, atunci când Sepsi OSK s-a impus la Timișoara în fața unui nume de legendă în fotbalul autohton, Ripensia, chiar dacă echipa de pe malurile Begăi momentan se află în eșalonul secund. A fost atunci un 4-1 pentru Sepsi OSK, fără emoții, cu golurile marcate de Carnat, Ben Moussa, Flores și Adebanjo.

Cu acel succes Sepsi OSK s-a calificat în optimile de finală, partidă care s-a disputat la Sfântu Gheorghe, alb-roșii impunându-se cu 4-2, în fața celor de la Astra Ploiești, pe lista marcatorilor trecându-și numele Fülöp István, Karanovic (dublă) și Konongo. În sferturile de finală, Sepsi OSK s-a deplasat la Ploiești, așadar pe stadionul care va găzdui finala, victoria cu 1-0 împotriva celor de la Petrolul fiind asigurată de reușita lui Dumiter.

Semifinalele au însemnat o dublă manșă cu Poli Iași, elevii lui Leo Grozavu impunându-se de o manieră categorică, cu victorii în ambele partide, rezultatul cumulat de 8-1 ducând-o pe Sepsi OSK, în premieră, în finala Cupei României. La Sfântu Gheorghe a fost 5-1, goluri marcate de Achahbar-dublă, Fülöp Lóránd, Carnat și Karanovic pentru ca pe terenul din Iași cu punctele semnate de Achahbar, Fülöp István și Karanovic scorul să fie de 3-0 pentru Sepsi OSK.

Adversara covăsnenilor din finală, FCSB, pentru a ajunge în acest ultim act al competiției a trecut de Metaloglobus București, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt și Dinamo București. În ceea ce privește întâlnirile directe dintre FCSB și Sepsi OSK din acest sezon, acestea s-au consemnat în sezonul regulat al Ligii 1, la Sfântu Gheorghe a fost 0-0, în timp ce la București roș-albaștrii au câștigat cu 2-1.

Pentru Sepsi OSK va fi cea mai importantă partidă de până acum în istoria clubului și așa cum spunea Leo Grozavu, atuul echipei poate fi faptul că nu are nimic de pierdut.  În cazul în care se va impune, echipa noastră va continua tradiția ultimelor patru ediții, în care trofeul a revenit echipelor din provincie, CFR Cluj, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Viitorul Constanța.

Marius Raczek 

Sursă foto: Facebook/ Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.