SPORT 23 februarie 2020

(Update) Sepsi OSK, egal cu Astra în deplasare, după ce a condus cu 2-0

de Covasna Media | 2376 vizualizări
Sursa foto - Facebook @osksepsi
Sursa foto - Facebook @osksepsi

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga I la fotbal, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a remizat la Giurgiu, împotriva Astrei, scor 2-2. Echipa noastră a condus la pauză cu 2-0, după golurile semnate de Peter Gal și Nicolae Carnat. Inexplicabil, după pauză, echipa noastră a căzut fizic și din toate punctele de vedere. Giurgiuvenii au înscris două goluri în același minut, prin Fatai, la o gravă eroare de apărare, apoi prin Alibec, care a transformat un penalty obținut de același Fatai.

Scorul final de 2-2 a ajutat-o pe Astra Giurgiu să se califice pentru play-off, în vreme ce Viitorul Constanța va fi, în premieră, colegă de play-out cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

După 26 de runde, Sepsi OSK a terminat cu 33 de puncte, ceea ce înseamnă că la înjumătățirea pentru play-out vom rămâne cu 17, rotunjirea făcându-se în favoarea echipei.

Leo Grozavu a mizat, în acest meci, pe următorul 11: Niczuly - Csiszar, Bouhenna, Barisic, Fl. Ștefan - Velev, Dimitrov, Peter Gal, Ashashar - Carnat, Safranko. Au intrat la pauză Celea și Ștefănescu, iar spre final Tomas Diaz.

Amețeală grozavă

La finalul meciului de la Giurgiu, multă lume a afirmat că rezultatul de 2-2 a fost unul știut de la pauză. Cronica seacă a meciului o puteți citi în materialul anterior, în acesta urmând să tratăm anumite chestiuni de nuanță. 

Astra Giurgiu avea nevoie de cel puțin un punct pentru a fi sigură de prezența matematică în play-off, indiferent de rezultatul meciului Viitorul Constanța - Academica Clinceni 0-0, unde dobrogenii ar fi trebuit să învingă. Într-un alt joc cu influență pentru play-off, Gaz Metan Mediaș - Dinamo 1-0.

Prima repriză, la Giurgiu, s-a jucat pe bune și alb-roșii au luat conducerea pe tabela de marcaj, 2-0. Ce a urmat însă, după pauză, poate alimenta zvonurile și discuțiile cu privire la un potențial blat. Antrenorul Leo Grozavu efectiv a amețit echipa prin cele două schimbări operate la pauză. L-a scos pe Nicolae Carnat, autorul golului al doilea și cel care a avut o contribuție semnificativă la golul de 1-0, șutul său fiind la originea reușitei. Carnat, în minutul 45, nu dădea semne de oboseală sau că ar fi fost accidentat. Dar poate, într-un interviu viitor, Leo Grozavu ne va explica fundamentul tactic al acestei schimbări. Carnat a fost înlocuit de mijlocașul defensiv Celea. Precum și pe cel al mutării lui Radoslav Dimitrov pe postul său obișnuit de fundaș dreapta, după ce bulgarul evoluase excelent în prima repriză, ca mijlocaș central. Pentru asta a fost scos din teren tânărul Csiszar, locul său fiind luat de Șetfănescu, care a evoluat pe flancul stâng. Dimitrov a trecut în apărare și astfel potențialul compartimentului median a scăzut vertiginos. Este iarăși motivul pentru care îl invităm pe Leo Grozavu să ne ofere o lecție tactică în coloanele ziarului.

Evident, după aceste schimbări geniale, echipa a făcut un pas mare înapoi și a permis gazdelor să vină spre poarta lui Niczuly. Au mai fost și câteva cartonașe galbene de fațadă, ca meciul să pară cu nerv, dar atenție, în condițiile în care avertismentele (nu și etapele de suspendare) se șterg pentru play-off sau play-out.

Cam asta a fost din minutul 46 încolo la Giurgiu. Cu toate acestea, suporterii covăsneni care au însoțit echipa le-au cântat la final, jucătorilor, mulțumindu-le pentru prestație. Pentru că ei, cei care au plătit din buzunarul propriu abonamentul la meci, s-au bucurat și susțin echipa chiar și când apar schimbări la pauză fără nicio logică argumentativă...

A fost sau nu blat?

Este o întrebare retorică, al cărei răspuns desigur că nu îl vom rezolva aici. În urmă cu ceva vreme, e drept într-o discuție privată, patronul echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Diószegi László, afirma că nu vrea prietenii și aranjamente cu nimeni. Mai spunea finanțatorul echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe că vrea un fotbal curat, o echipă curată, înfierând jocurile de culise și meciurile aranjate.

Perfect sănătoase aceste idei, fără îndoială. La finalul meciului de la Giurgiu, am fost curioși să aflăm părerea domnului Diószegi despre clevetirile conform cărora la pauză ar fi fost făcută o înțelegere de bun augur pentru ambele formații. Telefonul mobil al omului de afaceri covăsnean a fost însă închis, așa că nu s-a putut lua legătura cu domnia sa. Sigur se poate pretexta că Giurgiu fiind în zona de graniță cu Bulgaria a intrat roamingul și convorbirile internaționale fiind scumpe, domnul Diószegi a preferat izolarea.

Totuși, subiectul nu este perimat, așa că îl vom suna și astăzi pe domnul Diószegi ca să îi aflăm părerea despre subiectul în cauză și dacă dumnealui consideră comportarea echipei de după pauză, în acord cu ideile sale despre sportivitate, fair-play și competiție. Mâine vom reveni cu un material special dedicat discuției cu Diószegi László.

Până atunci, stimați cititori, judecați dvs dacă a fost blat sau nu. Noi doar culegem opinii și vi le prezentăm...

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.