SPORT 15 iulie 2022

Sepsi OSK debutează în Superliga la Craiova

de Covasna Media | 1050 vizualizări

Debutând un nou sezon, cu o nouă denumire, primul eșalon valoric pornește la drum vineri, 17 iulie, când sunt programate partidele FC Hermannstadt - CS Mioveni și Universitatea Craiova - Sepsi OSK.

Prezentarea de mai sus respectă ordinea cronologică, dar, desigur, privirile noastre vor fi ațintite spre Craiova, unde, cu începere de la ora 21:30, Sepsi OSK va disputa prima partidă din ediția 2022-2023 în compania Universității din localitate. Va fi al șaselea sezon în elita fotbalului românesc pentru alb-roșii, care pornesc cu un statut diferit față de celelalte sezoane, adică în calitate de deținători ai Cupei și Supercupei României.

Probabil acel joc disputat în deplasare cu Astra Giurgiu din 2017 a fost la fel de așteptat, fiind primul pentru Sepsi OSK în Liga 1. Și debutul nu a fost mereu de partea covăsnenilor, chiar în fața Universității Craiova pierzând cu 0-1 la Sfântu Gheorghe în 2020. Sezonul trecut Sepsi OSK a câștigat în prima etapă, 2-0 acasă cu Academica Clinceni, dar, așa cum s-a dovedit apoi, nu întotdeauna primul joc este impulsul necesar și suficient pentru ceea ce va urma.

Trupa condusă de Cristiano Bergodi revine la Craiova, ultimele două deplasări în Bănie fiind amintiri de neuitat, căci ambele s-au încheiat cu victorii. A fost acel 1-0 din returul semifinalelor Cupei României cu Universitatea, cel mai dificil adversar în drumul spre trofeu, apoi acel categoric 5-0 cu U Craiova 1948, care a asigurat la final locul șapte, sau, dacă vreți, prima poziție din Play-Out, că sună mai frumos.

Cum avertiza chiar antrenorul Cristiano Bergodi, va fi un meci greu, și de ce nu, dorință de revanșă pentru echipa pregătită acum de Bálint László. Privind din perspectiva cifrelor, Sepsi OSK și Universitatea Craiova s-au întâlnit de 14 ori în campionat și fiecare s-a impus de câte cinci ori, patru partide terminându-se remiză. Singura victorie obținută la Craiova de Sepsi OSK a fost în 2019, când decisiv a fost golul lui Karanovic din minutul 81. 

Mult succes, Sepsi OSK, în noua ediție de campionat!

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.